Google Aramalarına Yeni Özellikler Geliyor

Google’ı sadece bir arama motoru olarak değil, aynı zamanda uzay, mobil işletim sistemi, yapay zeka gibi alanlarda da varlığını sürdürüyor. Google bu alanlarda gelişirken bir yandan da Future of Search (Aramanın Geleceği) etkinliğinde, yakın zamanda gelecek olan yeni özellikleri açıkladı.


San Francisco’da düzenlenen Future of Search etkinliği kapsamında Google, arama hizmetinin kavuşacağı yeni özellikleri de açıkladı.

TechCrunch’da yer alan ve Google’ın yakın zamanda kazanacağı özellikler:

  • Google Discover Özelliği ile kullanıcıların en çok merak ettikleri konuları arama yapmadan Discover (Keşfet) bölümünde sunacak. Google.com ana sayfasında yer alacak olan feed alanında ilgilendiğiniz konularla ilgili tüm içerikler siz aramadan karşınıza gelecek.
  • Arama geçmişine pratik erişim ile daha önce Google’da yaptığınız bir arama sonucunda ulaştığınız ve daha sonra aynı siteye yeniden erişmek için aynı aramayı yaptığınızda daha önce tıklamış olduğunuz bağlantılar özel kart ile sonuç listesinin en tepesinde yer alacak.
  • Dinamik arama önerileri, Yaptığınız bir aramanın uzantıları ile ilgili öneriler sunulacak.
  • Sonuçları sonra okumak için kaydetme özelliği, Google arama sonuçlarını kartlar şeklinde sonra okumak için kaydetmenizi sağlayacak.
  • Yeni Google Görseller, Görüntülerin içinde hangi cisim, form ya da insan olduğunu anlamak üzerine kurulu olan yapay zeka desteği Google Lens ile güçlenecek.
  • Google Hikayeler, Hikayeler özelliği Google’a da yapay zeka ile birlikte geliyor. Yapay zeka, çok okunan makalelerden, çok tıklanan resimlerden kişilerin ilgi odaklarına özel olarak sunacak.