Google Arama ve Haritalardaki restoranlar icin bekleme suresini gosterecek

Google, Arama ve Haritalar’daki restoranlar için bekleme süresini gösterecek

Açlığa dayanamıyorsanız ve Google hizmetlerinde restoran arıyorsanız, bundan böyle Google restoranlar için bekleme süresini gösterecek.

Google, kullanıcıların dikkatini çekmeyi bir kez daha başarıyor. Google’ın yeni özelliği ile açlık çeken kişiler arama ve harita servisinde restoranlara bakarken yeni özellik olan bekleme süresini görmeye başlayacaklar. Belli saatlerde herhangi bir restoranda oturmak için ne kadar beklemeniz gerektiğini artık Google gösteriyor. Son açıklamalara göre yaklaşık 1 milyondan fazla restoran için bekleme süresinin gösterileceği ifade ediliyor.

Bu özellikten faydalanmak isteyen kişiler sadece Google’daki restoranlara bakmalı ve işletme listesini açtıktan sonra gerçek zamanlı olarak bir bekleme süresi ile Popüler zamanlar bölümünü görebilecekler. Bunla beraber, akşam yemeğinden önce herhangi bir plan yapmak isterseniz, o an için beklemenin kaç dakika veya saat olacağını çubuk grafik üzerinden hafif bir şekilde dokunarak görebileceksiniz.

Hatta, kişilerin restoranada ortalama kaç saat vakit geçirdiklerini ve en yoğun saatlerde ne kadar bekleme süresi olduğunu gösteren kısa bir özet açıklaması da yer alıyor. Google’daki bu tahminlerin ise “anonim tarihsel veriler” üzerine kurulu olduğunu açıkladı.

Şunu da belirtmeden geçmeyelim. Bu özellik restoranlar için yeni bir özellik olabilir ama Google daha önce işletmeler ve halka açık yerlerdeki en yoğun saatleri 2015’ten bu yana arama kartlarıyla gösteriyor.