Anlık Uygulamalar

Google Anlık Uygulamalar Sistemini Devreye Soktu

Google I/O konferansında birçok yeni ürünün tanıtımını gerçekleştirdi. Özellikle yazılım konusunda birçok yeniliğin ortaya çıktığı konferans kapsamında en iddialı yeniliklerden biriyse Anlık Uygulamalar sistemi oldu. Telefonların hafızalarını bir hayli rahatlatacak olan Anlık Uygulamalar sistemi hakkında tüm bilinmesi gerekenlere bakalım.

Android işletim sistemi için geliştirmelere hızla devam eden Google’ın yeni seri işletim sistemlerini yan yazılım destekleriyle düzenlediğini de söylemek gerekiyor. Doğrudan yeni bir işletim sistemi sürümü ya da güncellemesi olmasa da bu şekilde Google’ın sistemine eklediği yeni yazılımlardan birisi de Anlık Uygulamalar sistemi. Konferans kapsamında tanıtılan yeni sistemin kullanılmaya başlamasıyla beraber merak edilen sorularda cevaplarını bulmuş oldu. Sistemin işleyişinin ise akıllı telefonları bir hayli rahatlatacak gibi gözüküyor.

Sistemin işleyişi ise oldukça basit. Artık kullanıcılar indirme işlemine gerek kalmadan doğrudan Anlık Uygulamalarla beraber uygulama kullanımı yapabilecek. Kullanıcıların uygulamaları indirmeden kullanabilecek olması akıllı telefonların hafızalarında da oluşan yükü en aza indirmiş olacak. Ayrıca bu şekilde uygulamanın hem güncellemeleri çok daha hızlı yapılacak hem de yeni sistemde uygulamalarda donma ya da takılması sorunlarıyla uğraşılmayacak. Sadece kullanıcıların web sürüm kullanır gibi uygulamaları kullanmaları mümkün kılınmış olacak.

Anlık Uygulamalar

Anlık Uygulamalar İçin Geliştirici Araçları Yayınlandı

Yeni sistemin kullanımına ise hemen geçiş yapıldı. Dün gerçekleştirilen tanıtımlarda sistemin işleyişi hakkında bilgiler verilmesinin yanında sistem hakkında bazı araçlarda yayınlandı. İlk olarak geliştiriciler için yayınlanan yeni sürümlerle geliştiricilerin Anlık Uygulamalar oluşturmasının önü açıldı. Android Studio 3.0 sürümüyle beraber kullanılacağı açıklanan yeni sistemin uygulamalarının geliştirmesi için özel bir geliştirici eklentisi de kullanılacak. Bunun için Google’ın sistemin bilgilerini veren yeni rehber videolarını yayınlayacağı bekleniyor.

Tüm bu sistemin rehber videolar ve Android Studio 3.0 sürümü için hazırlanan videolarla beraber öğrenmek mümkün olacak. Şimdiden ilk örnekleri ortaya çıkmaya başlayan yeni seri uygulama teknolojisinin nasıl bir kullanım sunacağı konusunda da akıllı telefon testlerini beklemek gerekecek. Mevcut olan uygulamalarında söz konusu yeni sisteme uyarlanabileceğini belirtelim. Hatta mevcut uygulamalardan ilk örneklerde ortaya çıkmış durumda. Akıllı telefonları bir hayli rahatlatacak olan yeni teknolojinin ne derece gelişim göstereceğini ise beklemek gerekiyor.