android marketplace 1

Google, Android Marketin Ölüm Tarihini Açıkladı

Google çok uzun zamandır gündemde yer almayan hatta unutulan Android Market’in ölüm tarihini açıkladı! İşte konu hakkında tüm detaylar.

Her geçtiğimiz gün biraz daha Google Play Store kendini geliştirmeye devam ederken, Google’ın ilk zamanlarda ortaya çıkarmış olduğu Android Market henüz daha aktif bir şekilde hizmet sunmaya devam ediyor. Ancak Google kısa bir süre önce olması gereken yeni bir karar aldığını açıkladı.

2012 yıllarının başında bir isim değişikliği yaparak Android Market adından Play Store adına geçiş yapılırken, Android kullanıcılarının 2.1 sürümü ve öncesi için bu değişiklik maalesef yapılmamıştı. Bu bakımdan bu sürüm ve öncesi Android Market kullanmaya devam etmek zorunda kaldı.

android market 12072 1

İşte Android Marketin Ölüm Tarihi!

Google, çok kısa bir süre önce yaptığı yeni bir açıklamayla Android Marketin ölüm tarihi hakkında bazı açıklamalar yaptı. 7 yıl önceden bu yana Android 2.1 Eclair, Google tarafından açıklanan verilere göre artık %1 kullanım oranının bile altına indi. Böyle bir oran için artık Android Market uygulamasına destek vermenin mantıklı olmadığı ve buna ayrılacak zamanın daha önemli işlere atanacağı daha iyi şekilde kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Bu bakımdan Google, 30 Haziran 2017‘den itibaren Android Market’in mezarını kazacak ve erişim artık mümkün olmayacak.