Google Ana Sayfa 1

Google ana sayfası kökten değişiyor. İşte detaylar!

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, değişen kullanıcı kullanımları karşısında yapacağı değişiklikler ile kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik haber, etkinlik, spor, teknoloji gibi konulara yakın gelecekte Google.com sayfasında yer verecek değişikliğe hazırlanıyor.

Bildiğimiz gibi 1996 yılında hayatımıza giren Google‘ın ana sayfası olukça sade bir yapıya sahip; Google logosu ve arama kutucuğundan oluşan ana sayfada günümüze kadar ne herhangi bir değişiklik yapılmış ne de reklam alımı dahi yapılmadı.

Ancak günümüzde gerek piyasada daha fazla yer almak gerekse kendi payından popüler olan sosyal medya platformlarına pay kaptırmamak için Google da bu noktaya parmak basacak diyebiliriz. Google tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada Google Asistanını devr alarak “Gelişmiş Öğrenme Algoritmaları” ile geliştirmeye başladıklarını açıkladı.

Yapılacak olan değişiklik ile Google sorumlu başkan yardımcısı Shashi Thakur kullanıcıların “Spor, en iyi haber, En etkileyici videolar, yeni müzik, dikkat çekici öyküler ve daha fazlasını içeren kartların görüleceğini” açıklarken bu değişikliğin önümüzde ki bir kaç hafta içinde yapılacağını belirtti. Yapılacak olan bu yenilik öncelikle ABD olmak üzere kısa sürede tüm dünyaya yaymayı planladıklarını da belirtti.

Yapılacak olan bu değişiklik ile beraber arama alışkanlıklarının da nasıl değişeceği de faklı bir konu olarak karşımıza çıkıyor. 2015 yılında iGoogle ile kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı planlamış ancak bu karardan 2013 Kasım’da vazgeçerek şu an mevcut bulunan ana sayfası ile devam etme kararı alınmıştı.

Web üzerinde nasıl görünecek ve çalışacak

Ses asistanı Google Asistanın‘da yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Google bu deneyimini yaşamak isteyen kullanıcıların Google‘da oturum açmasını zorunlu tutuyor ve büyük olasılıkla, haber yayınları, etkinlik güncellemeleri ve daha fazlasına sahip birden çok sütun içeren Google özet akışının tablet deneyimine benzeyeceği de tahmin ediliyor.

Google Yeni Ana Sayfa

Google, halihazırda mobil cihazlarda görüntülenen her şeyi içeren feed kutusu ve arama kutusunu içeren Chromebook’larında Google Now için bir deneyim yaşadı. Bu deneyimi ana Google.com ana sayfasına eklemek neredeyse anında onu en büyük web portalı haline getirecek ve Yahoo ve Microsoft‘un MSN ve Bing‘in ise bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini ise zaman içerisinde görecek ve sizin ile detayları paylaşacağız.