Google Allo

Google Allo Web Uygulaması Yayınlanacak

Sevilen fakat bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan Google Allo mesajlaşma uygulaması için yeni bir proje ortaya çıktı. Resmi kanallardan da gelen açıklamalara bakacak olursak, mesajlaşma uygulaması artık web sürüm üzerinden de kullanılabilecek. Mesajlaşma uygulamasının web sürümü nasıl detaylar içerecek?  

İlk etapta büyük umutlar ile çıkarılan, daha sonra ise istenen etkiyi bir türlü yaratamayan yeni mesajlaşma uygulamalarından biri Google Allo, sönük başladığı yayın hayatında yeniden canlanma çalışmalarıyla gündeme gelmeye başladı.

Aslında son dönemde görüntülü görüşme iyileştirmeleri ve yeni mesaj içerikleri gibi eklentilerle beraber Google Allo uygulamasının biraz daha fazla ilgi görmeye başladığını görmüştük. Beklenen ilgiyi yine de bulamayan uygulama için şimdilerde yepyeni adımlar atılmaya başlandı. Bu kez elde edilen bilgilere göre yapım yeni bir projeyle gündeme gelecek.

Google Allo Mobil Sürüme Özel Olamayacak

Yeni proje bir güncelleme olarak uygulamaya dahil edilecek yeni bir sistem olmayacak. Bunun yerine Google Allo artık mobile özel bir sürüm olmaktan çıkacak ve web içinde yayınlanacak. Yapılan iyileştirmelerle beraber uygulamayı web üzerinden de rahatlıkla kullana bileceğiz. Bunun için yetkili bir isimden de açıklama gelmiş durumda.

Google Allo

Google’ın yetkililerinden biri olan Amit Fulay tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın gerçekten web sürümü üzerinde çalışıldığı belirtildi. Yeni uygulamanın web sürümü üzerinde yapılan çalışmanın ise bir süre daha devam edeceği eklendi.

Bir diğer açıklamada ise yeni web sürümünün birkaç hafta içerisinde yayınlanabileceği ve bu yayınlamadan sonra kullanıcıların sadece tarayıcı üzerinden hesaplarına girmelerinin yeterli olacağı belirtildi. İlk izlenimlere baktığımızda muhtemelen Skype benzeri bir sisteme sahip olacak olan Google Allo web sürümünün üyelik sisteminin nasıl çalışacağı, yine mobil sürüme ihtiyaç olup olmayacağı konusunda ise çok fazla bir bilgi yok. Sadece yeni mesajlaşma uygulamasının web sürümünün geleceği kesinleşmiş oldu. Net tarih konusunda da yeterli bilgiler verilmediği için herhangi bir fikir belirtemiyoruz.