Google Allo 1

Google Allo için Yeni Bir Sistem Güncellemesi Yayınlandı

Anlık mesajlaşma uygulamalarıyla sosyal medya uygulamalarının bir arada buluştuğu bir platform olarak gösterilen Google Allo, yenilenme sürecine devam ediyor. Son olarak selfie özel çıkartma sistemlerini alan Google Allo için şimdilerde yeni bir güncelleme daha yayınlandı. İşte detaylar.

Google tarafından yayınlanan bir nevi sosyal medya uygulaması olan Google Allo, son günlerde en çok konuşulan uygulamalardan bir tanesi olarak biliniyor. Yayınlandığı andan bu yana hem Google’ın hem de diğer sosyal medya uygulamalarının da gündeminde olan Allo, artık hem Android hem de iOS işletim sisteminde epey bir kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmış durumda.

Yenilikçi kullanımıyla ve görüntülü görüşme gibi özellikleriyle dikkat çeken Google Allo, son olarak ise selfie güncellemeleri de alarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu kanıtlamıştı. Her geçen gün popülaritesini biraz daha arttıran Google Allo uygulamasının son olarak ise video sistemi için bir güncelleme alacağı konuşuluyordu. Bu iddiaların ardından ise beklenen haber geldi ve uygulama için bugün itibariyle yeni güncellemelerin haberi verildi. Söz konusu yeni güncellemelerle beraber uzun süredir beklenen eksikliklerden giderilmiş oldu. Peki yeni güncelleme tam olarak neleri değiştirdi? Daha detaylı olarak bakalım.

Google Allo

Google Allo Yeni Güncelleme Özellikleri

Bugün itibariyle yayınlanan güncellemenin öncelikle sadece Android işletim sistemine ait olduğu belirtiliyor. Google bu bilgiyi doğrulamış değil fakat hem güncelleme sisteminde hem de yayınlanan güncelleme de en azından şu an için iOS desteği yok. Bunun dışında yeni güncelleme ilk olarak video görüntüleme sistemini değiştiriyor. Video görüntülemelerinde bir kullanıcı size video gönderdiğinde artık bu videoları tam ekran olarak görüntüleyebileceksiniz. Videoların tam ekran olarak görüntülenmesi bir yana dursun yine görüntüleme uygulama içerisinden yapılacak. Bunun için Google’ın özel bir algoritma kullandığı düşünülüyor.

Ek olarak video görüntüleme sisteminde yapılan değişikliği beraberinde performans iyileştirmeleri de getirdiği belirtiliyor. Performans konusunda da özellikle uygulamadan atma sorunlarının önüne geçildiğini aktaralım. Bunun dışında Google Allo sisteminde değişen bir detay yok. iOS için güncellemenin yayınlanıp yayınlanmayacağı ise belli değil.