Google alan adi degiserek farkli ulkelerde arama yapmaya artik izin vermiyor

Google, alan adı değişerek farklı ülkelerde arama yapmaya artık izin vermiyor

Google, bundan böyle farklı alan adlarıyla, (ABD için google.com, japonya için google.co.jp, İngiltere için google.co.uk gibi) farklı ülke aramasına izin vermiyor.

Bugünden itibaren Google, ziyaret etmek istediğiniz alan adlarını dikkate almayacak çünkü konumuzu dikkate alarak arama sonuçlarını karşınıza çıkaracağını söyledi. Bu bakımdan Türkiye’desiniz ve google.com.tr üzerinden ziyaret ederek Türkiye ile alakalı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Elbette böyle bir sorunu çözmek oldukça basit ve mümkün. Konumlarınızı değiştirebileceksiniz. Bunu sadece google.com’un altında yer alan ayarlar menüsü üzerinden yapmanız gerekiyor. Ayarlar üzerinden “arama ayarları” içerisinde farklı bir konum seçebilirsiniz.

YOUTUBE VE GMAİL ZATEN BU ŞEKİLDE ÇALIŞIYORDU

Google artık, beş arama sonucunda bir “konum ile alâkalı” arama yapacağını açıkladı ve en iyi sonuçları göstermek için yerel olarak çalışmanın kritik bir karar olduğunu düşündüğünü paylaştı. Özellikle söylemek gerekirse seyahat edilen kişiler için oldukça mantıklı. Google, başka ülkede olduğunuzda sonuçları otomatik bir şekilde bulunduğunuz konuma göre gösterecek.

Aslında Google, YouTube ve Gmail‘de böyle bir özellik zaten bulunuyordu. İlerleyen zamanlarda ise Google Haritalar ve iOS Google uygulaması içinde geçerli olacak.