Google 2 GBit internet hızı

Google 2 GBit internet hızı sağlayacak

Google, 2 GBit internet hızı için yeni proje çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar sayesinde kullanıcılar yüksek hıza ulaşabilecek.

Google, zaman zaman büyük projeleri ile ön plana çıkıyor. Daha önce başlattığı Google Fiber hizmeti ile kullanıcılara 1 GBit internet hızı sunan Google, şimdi de hedefi 2 kat arttırmış durumda. Bu konuda çalışmalar yapan Google, bazı bilgileri açıkladı.

Google 2 GBit internet hızı sunacak

Google, Google Fiber ile yüksek hızda interneti mümkün kılıyor. Günümüzde Türkiye’de ev kullanıcılarına 1 GBit internet hizmeti sunan firmalar bulunsa da genel olarak fiyatlar yüksek olmaktadır. ABD’de hizmet veren Google Fiber, çok uygun bir fiyata bu hizmeti müşterilerine kavuşturuyor.

Google Fiber, ABD’nin Nashville ve Huntsville şehirlerinde başlatmış olduğu yeni abonelik hizmeti ile 2 GBit internet hizmetini bu bölgelerde müşterilerine açacak. Henüz test aşamasında olan bu hizmet için Wi-Fi 6 teknolojisi gerekecek. Google, kullanıcılar için gerekli ekipmanları sağlayacak.

Wi-Fi 6 teknolojisi, bilindiği üzere hızlı interneti mümkün kılan bir teknoloji. Yüksek hızda internet kapasitesine olanak tanıyan bu hizmet, aynı zamanda kablosuz internet kalitesini de yükseltiyor. Henüz çok yaygın olmasa da gelecekte yaygın olarak tercih edilecek bir teknoloji.

Google 2 GBit internet hızı

Google Fiber, 2 GBit internet hizmeti ile bu 2 şehirdeki müşterilerine küçük bir farkla 2 kat hızlı internet sunmayı hedefliyor. 1 GBit internet 70 Dolar iken 2 GBit internet hizmeti için 100 Dolar ücret alınacak. Yani yalnızca 30 Dolar fark ile kullanıcılar yüksek hızda internetin keyfine varabilecek.

İnternet fiyatını karşılaştırdığımızda ABD’deki vatandaşlar için gayet uygun olduğu görülüyor. Çünkü ABD’de maaşlar genellikle asgari ücretin üzerinde yer almaktadır. Bu da buradaki müşteriler için 2 GBit internet hızına erişmeyi mümkün kılıyor.

Özetle Google Fiber, ABD’deki kullanıcılara 1 GBit internet hizmeti sunuyordu. Yeni hizmeti ile kullanıcılara 2 GBit internet hizmeti sunmaya başlayan firma, abonelik için sadece 100 Dolar talep ediyor. Oldukça uygun bir fiyata sahip olan hizmet, müşterilerin de hoşuna gidiyor.