google-apple

Google 2 Dakikalığına Apple’ı Satın Aldı!

Google akıllı telefon piyasasındaki yarışa ortak olmak pastadaki büyük pay sahiplerinden bir tanesi olmak için son zamanlarda bir hayli emek sarf etmeye başladı. Google’ın ortak olmak istediği pastanın büyük payı kuşkusuz Apple’da.

Her ne kadar iki şirket arasında kıyasıya bir rekabet olsa da şirketler birbirleri ile ticaretten de geri durmuyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde Google İOS işletim sistemine sahip cihazların varsayılan arama motoru olabilmek adına Apple firmasına milyarlarca dolar ödeme yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Her ne kadar iki dev ticaret yapsa da zaman zaman kamuoyunda çeşitli pürüzler ortaya çıkmakta.

Dow Jones Haber Ajansı Büyük Bir Hata Yaptı!

Geçtiğimiz günlerde Dow Jones haber ajansının haberine göre Google Apple firmasını satın almıştı. Sadece 2 dakika yayında kalan haber dünya üzerinde infiale yol açtı. Haberde Google’ın Apple’ı satın almak için resmi görüşmelere başladığı haberi üzerine ekonomide inanılmaz dalgalanmalar meydana geldi.

Haberin bu denli bir etkiye sebep olması kuşkusuz tüm dünya tarafından ilgi ile takip edilen Dow Jones haber ajansı tarafından yayılması idi. Tüm dünya tarafından güvenilir kaynak olarak görülen haber ajansında yayımlanan haber 2 dakika geçtikten hemen sonra yayından kaldırıldı. Haberin kaldırılmasının ardından Dow Jones özür metni içeren bilgi paylaşımında bulundu.