gmail e video destegi geldi indirmeden videolari oynatabilirsiniz 1489764843 1

Gmail’e Video Desteği Sonunda Geldi!

Google’ın mail platformu olarak bilinen Gmail’e nihayet video desteği geldi. Bundan böyle Youtube’un altyapısından faydalanarak mailinize gelen videolarınızı oynatmanızı sağlayacak.

Tüm dünya üzerinde milyarlarca mail hesabı barındıran Gmail platformunda, büyük şirketlerin mail sayısıda oldukça fazla.

Google’ın mail platformu olan Gmail, daha önce video eklerini oynatmanıza izin vermiyordu. Aslında bakacak olursak hiçbir mail adresi video eklerini oynatmaya imkan sunmuyor. Direkt olarak link şeklinde atılan videoların ekleri diğer platformlara yönlendirmekte ve bu şekilde izlenmesi sağlanmaktaydı.

Artık durum değişiyor ama. Videoyu indirmeden veya yönlendirilmeden Gmail üzerinden videolar izlenebilecek. Google bunu sağlarken YouTube’un oynatıcısına benzerlik gösteren bir oynatıcı üzerinden kullanıcılara erişim sağlayacak. Google Drive’ın ve Youtube’ın altyapısını kullanarak sistemin çalışacağını belirtelim.

En uygun kalitede videoları sunacak Google, yinede eski boyuttan vazgeçmiş değil. Bu sınır tek dosya olarak 25MB, diğer eposta hizmetlerinden geliyorsa 50MB olarak sınırlanıyor. Böylece direk gelen videoları önizleme yaparak izleyebileceksiniz.