Gmail

Gmail Sistemi için Sevindiren Değişim

Dünyanın en çok kullanılan mail servislerinden biri olan Gmail için bir sistem değişikliği geliyor. Google tarafından sunulan mail servisinin artık gelen ve gönderilen mailleri tarama sisteminden vazgeçecek. İşte konu hakkında detaylar.

Gmail servisinin uzun süredir kullandığı bir sistem hem kullanıcılardan hem de kurumlardan bir hayli eleştiri alıyordu. Söz konusu servis mail tarama servisi olarak değerlendiriliyor. Bu sistemle beraber şimdiye kadar Gmail’den gönderilen ve alınan mesajların tarandığı belirtiliyor. Google her ne kadar kişisel verilerin güvenliğine saygılı olduğunu belirtse de kullanıcıların maillerinin taranması da epey bir konuşulmuştu.

Durumun nedeni olarak ise yapılan açıklamada, kişiye özel reklam sistemi gösterilmişti. Gmail maillerin taranması sisteminin sadece kişiye özel reklam önerileri için kullanıldığı iddia edilmişti. Fakat buna rağmen tepkiler dinmemiş ve hatta olay dava süreçlerine kadar taşınmıştı. Birçok kullanıcının bu nedenlerden dolayı Google’a dava açtığı haberleri de bir hayli konuşulmuştu. Şimdi ise Gmail için beklenen kararın alındığı ortaya çıktı.

Gmail

Gmail Tarama Sistemi Değişiyor

Google tarafından yapılan açıklama sonrasında söz konusu sistemin kullanımından vazgeçildiği belirtiliyor. Google tarafından yapılan açıklamayla beraber mail servisinde uygulanan sistemden vazgeçileceği belirtildi. Sadece reklam amaçlı olsa bile artık Gmail servisinde mailleri tarama sistemi kullanılmayacak. Doğrudan Google tarafından bir açıklama ile konu hakkında bilgiler verildiği için resmi olarak da sistem değişikliği kabul edilmiş oldu.

Söz konusu sistemle beraber belli başlı değişikliklerde yapılacak. Yapılan değişikliklerle beraber mail tarama sisteminin spam maillerde dahil olmak üzere kullanılmayacağı belirtiliyor. Ayrıca yeni sistemle beraber spam mesajlarda yer alan casus yazılımları engellemek içinde yeni önlemler alınıyor. Genel olarak mesaj sisteminde de değişiklikler yapacak olan Google’ın kararı almasının en büyük nedeni ise davalar.

Sürekli olarak mail tarama nedeniyle internet devine davalar açılması sonrasında Google’ın böyle bir karar aldığı belirtiliyor. Üstelik Google’ın bu durum nedeniyle ceza almaya yakın olduğu iddiaları bile gündeme gelmişti. Şimdi yeni sistemin ne kadar süre içerisinde kullanıma gireceği ve yeni sistemle beraber tepkilerin nasıl değişeceği merakla bekleniyor. Henüz Google sistem değişikliğini uygulamış değil.