Gmail

Gmail, Baştan Aşağı Güncellenecek!

Milyarlarca insan tarafından kullanılan bir Mail servisi olan Gmail, Özellikle rakipleri karşısında elde ettiği başarıyı kullanıcı sayıları ile destekliyor. Gmail servisinin Google’ın diğer bir servisi olan Play Store ile uyumlu çalışması  sayesinde de Google’ın göz bebeği diyebiliriz.

Google, uzun süredir aynı tasarım çizgisinde hizmet veren Gmail’in bir değişikliğe tabi tutulması konusunda kolları sıvamış gözüküyor. Tasarım ile birlikte Gmail servisinde önemli değişikliklerin de olacağı iddia ediliyor..

Gmail’de Neler Değişecek?

Gerçekleşecek olan değişiklik ile beraber tasarımın neredeyse tamamen değiştirileceği iddia ediliyor. Özellikle mail gönderip alınması esnasında, mailin farklı klasörlere düşerek, gözden kaçmasını engellemeye yönelik bir tasarımın tercih edileceği belirtiliyor. Spam klasörler ve gelen, gönderilen maillerin klasörlerinin çok daha farklı bir şekilde yenilenmesi bekleniyor. Mobil kullanımın her geçen gün daha da artması ile birlikte yeni tasarımın da mobil tarafta daha işlevsel olacağı tahmin ediliyor.

Tasarım haricinde kullanıcıların mobil Gmail servisi özelliklerini web sürümlerinde de kullanabilmesi için düzenlemelerin yapılacağı ve kullanıcıların gelen mesajları hızlıca cevaplayabilecekleri gibi kolaylıkların da gelecek olan güncelleme içerisinde yer alacağı belirtiliyor.