Gmail

Gmail 15 Yaşına Giriyor Ve Yeni Özellikler Alıyor

Google, Gmail’in 15. yaş gününü kutluyor. 1 Nisan 2004’te başladı. O sırada Gmail nispeten basit bir posta gönderme hizmetiydi. O zamandan beri servis çok işlevli bir çözüm haline geldi.

Hizmetin başlatılmasından bu yana çok şey oldu ve e-postanın gönderilme ve alınma şekli önemli ölçüde değişti. Bu arada, Gmail’in 1,5 milyar kullanıcısı var, doğum günü blog yazısında arama motoru liderini yazıyor. Google, bir jübile aramaya geri dönmeye cesaret ediyor ve kullanıcılarına günü kutlamak için yeni özellikler sunuyor.

1 Nisan 2004 tarihinde posta hizmetinin doğum, çoğu e-posta hesapları spam nedeniyle sıkı posta kutusu kapasitesi sular altında kaldı, karmaşık tasarım Web Mailer düzenli Eski mesajları gerekiyordu. Google bu sorunları Gmail’de yerleşik bir spam filtresi, “tam gigabayt” depolama alanı ve arama işlevi ile ele aldı.

Gmail

Google Smart Compose’u Genişletiyor

Dijitalleşme artık posta servisi yeni özellikler onun yıldönümü Google bulut platformlarında sürücü bağışlanan; Akıllı Oluştur işlevi zaten bilinen, kullanıcılara bir alt kümesi bekleniyor. AI tabanlı kelime ve metin önerilerini kullanarak mesajlarınızı daha hızlı yazmanıza yardımcı olacak bir özellik. Fonksiyon yakında kişiselleştirilmiş bileşenler sunabilecek. Kişisel bir selamlama veya sıkça kullanılan bir cümle olması farketmez. Akıllı Oluştur, ileride tüm Android ve iOS cihazları olan blog yazısı için hazır olacak. Fransızca, İspanyolca ve Portekizce gibi yeni dilleri mevcuttur.

Ayrıca yeni, mesajlar için bir zamanlama işlevidir. Şimdi bir mesajın ne zaman gönderileceğini ayrı ayrı belirleyebilirsiniz. Google Dokümanlar için yerleşik bir yorum özelliğine ek olarak, otel ve benzerlerine ilişkin önerileri doğrudan Gmail’de de görebilirsiniz. Ayrıca, posta listelerinden otomatik olarak çıkmak için bir özelliktir.

Gmail: Işık Ve Gölge

Gmail, son yıllarda nispeten basit bir e-posta programından bir tür çok işlevli çözüme kadar büyüdü. Tek bir sağlayıcının tüm hizmetlerini kullanmanın mantıklı olup olmadığı açık bir sorudur. Her kullanıcının, Google’ın Smart Compose’daki kişiselleştirme işlevi için gerekli olduğu gibi kendi kullanıcı davranışını analiz etmesine izin verilip verilmeyeceğine de karar vermesi gerekir.