Smartphone w915 h610 1

Akıllı Telefon Pazarı Satış Rakamları Açıklandı!

Küresel akıllı telefon piyasasında bir rekor 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 366.600.000 adet  satış yapıldı. Ortalama satış fiyatı yüzde 7 arttı.

Alınan bilgiye göre uluslararası akıllı telefon pazarında 2017 yılının üçüncü çeyreğinde dünya genelinde 366,6 milyon akıllı telefon satıldı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 3‘lük bir artışa işaret ediyor.

GfK tarafından kaydedilen tüm üçüncü çeyreklere kıyasla, bu dönem, nispeten düşük büyümeye rağmen akıllı telefon piyasası en yüksek mutlak talebe sahip olan perakende sektörü oldu. Kayıt numaraları çoğunlukla Latin Amerika‘da (+% 11) ve Orta ve Doğu Avrupa’da (+% 9) üretildi.

Batı Avrupa’daki satışlar düşüyor

Bireysel bölgelere bakıldığında, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde Batı Avrupa‘daki talep 30.9 milyon oldu. Önceki yıldaki çeyreğe göre yüzde yedi düşüş gözlendi. Bu istatistikler sonrasında iPhone X‘in piyasaya sürülmesi gecikti.

Kuzey Amerika‘da, üçüncü çeyrekte akıllı telefonlara olan talep toplam 49,3 milyon cihazdı – geçen yıla göre % 1 daha düşük. İkinci çeyrekteki büyüme sonrasında piyasadaki küçük dalgalanma buna bağlandı.

Çin pazarı güçlü bir büyüme göstermeye devam ediyor ve talep bir önceki yıla göre % 5 artarak 117 milyon adede ulaştı. Aynı zamanda akıllı telefon satışları, yüzde 15‘lik bir ortalama fiyat artışına rağmen yüzde 20 oranında arttı.