Gizli Madencilik Mağdurlarından Bir Taneside YouTube Oldu!

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, gizli madencilik sorunundan nasibini alan son isim oldu.

Son zamanların en büyük sorunlarından bir tanesi haline gelen gizli madencilik neredeyse her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Son dönemlerde kripto paraların ve özellikle Bitcoin’in bir hayli değerlenmesi ile başlayan çılgınlık beraberinde yeni sorunları getirdi. Süreçle birlikte çeşitli açıklar bulan birçok kişi gizli olarak insanların sistemlerine madencilik yapmaya başladı. Nitekim insanlar hiç farkına varmadan bu tür şeylere alet olarak madencilik yapan mağdurlar haline getirildi.

Gizli Madencilik Sorunu Büyüyor!

Son olarak gelen bilgilere göre İspanya, Japonya, Fransa, İtalya ve Tayvan’daki YouTube kullanıcılarına yayımlanan bir reklam fark edilmeden uzun bir süredir Monero para birimi için madencilik yaptığı tespit edildi.

Gelen bilgilere göre bilgisayar korsanları Google’ın DoubleClick reklam uygulamasındaki bir açığı kullanarak insanların bilgisayarlarını ele geçirdiğini ve onlara gizlice madencilik yaptırdığı fark edildi. Olay gizli madencilik korumasına sahip bilgisayarlar sayesinde ortaya çıkarak kısa sürede çözüldü.

YouTube Neden Hedefti?

Bu olayın ardından birçok kişi neden YouTube’un hedef alındığını merak etmeye başladı. Nitekim bunun cevabı basitti. YouTube internet adresleri arasında en çok kullanılanlardan bir tanesi kuşkusuz, nitekim insanlar dakikalarca hatta saatlerce video izleyerek vakit geçiriyor. Buda zararlı programların arka planda çalışması için bir hayli uzun bir süre sağlıyor.