Girişimci sözleri

Girişimci sözleri ile ilham alın

Girişimci sözleri ile ilham almak isteyen pek çok kişi bulunuyor. Bu konuda girişimci olmak isteyenler için bazı sözleri açıklayacağız.

Girişimcilik o kadar önemli bir şeydir ki bazı firmalar yaptığı hatalardan ders alırken bazıları attıkları adımlar ile daha başarılı bir hale geliyor. Örneğin Sony, kurulduğunda başarılı bir firma değilken ilerleyen yıllarda geliştirdikleri donanımlar ile başarılı olmaya başladı. Bir diğer firma olan Apple ise girişimcilik hayatına bir garajda başladı. Yani Apple’ın şirket binası bir ev idi.

Girişimci sözleri ile motive olun

Theodore Isaac Rubin, sarf ettiği bir sözde mutluluğun basit işlerde aranmaması gerektiği, daha çok emek harcanarak bulunacağı belirtiliyor. Yani bir insan mutlu olmak istiyor ise o işe iki eliyle sarılmalı, çok çalışmalı. Bu şekilde mutlu olabilir.

Zig Ziglar’ın bir sözüne göre eğer ki insanlar sizi seviyor ise sizinle iş yapmak ister fakat size güvenirler ise sizinle bir işe girer. Kısacası bir insanın güvenini kazanmak çok önemli bir olay olmakta.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in söylediği bir sözde verimli çalışan bir faaliyete teknolojinin eklenmesiyle verimliliğin daha da artacağı söyleniyor. Örneğin tarımda otomatik sulama yapılıyor. Eğer ki bu sisteme yapay zeka eklenirse ve güneşli günlerde sulama işlemi yapılır ise bu hem verimliliği hem de su tasarrufunu arttıran bir eylem olur.

Girişimci sözleri

Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg, iş hayatında başarılı olmanın anahtarının o işe ilgi duymak, o işten haz almak olduğunu belirtiyor. Yani bir işi severek ve mutlu bir şekilde yapan kişi o işi daha güzel gerçekleştirir ve o işten daha çok kazanır.

Apple’ın kurucu ortaklarından birisi olan Steve Jobs’un belirttiği sözlerden birisi başarılı girişimciler ile ilgili. Jobs’a göre başarılı girişimcileri başarısız girişimcilerden ayıran faktör katıksız azim olmaktadır. Yani bir girişimci o işe sıkı bir şekilde tutunursa ve o işi gerçekten yapmak istiyorsa bu işte başarılı olacaktır.