Android Go 1

Giriş Seviyesi Akıllı Telefonlar İçin Android Go Müjdesi

Merakla beklenen Google I/O konferansı adeta teknoloji dünyasında şok etkisi yarattı. Google’ın yeni seri teknolojilerini tanıttığı Google I/O konferansında en çok ilgi çeken teknoloji ise yeni Android serisi Android Go oldu. Giriş seviyesi akıllı telefon modelleri için sistemsel bir iyileştirme olarak gösterilen Android Go sisteminin detayları da tanıtımdan sonra kesinleşmiş oldu. İşte yeni sistemin tüm detayları.

Akıllı telefonlarda en çok kullanılan işletim sistemi Android işletim sistemi olarak biliniyor. Kullanım oranları %80’i bulan işletim sisteminin her geçen dakika kullanım oranları da artmaya devam ediyor. iOS işletim sistemiyle karşılaştırıldığında çok daha öne çıkan bir işletim sistemi olan Android işletim sisteminin akıllı telefonlara özel birçok versiyonu olduğunu da söylemek gerekiyor.

İşte bu versiyonlara bir yenisini Google ekledi. Doğrudan giriş seviyesi akıllı telefonlar için geliştirilen yeni sistem sayesinde artık giriş seviyesi akıllı telefonlarını kullanan kullanıcılarda telefonlarından maksimum verim alabilecek. Android Go sistemi sayesinde telefonunuzun özelliklerinin neler olduğunun bir önemi olmayacak. Özellikle kullanıcıların veri kullanımı için özel geliştirmeler yapıldığı belirtildi. Peki nedir bu Android Go? Tam olarak ne işe yaramakta? Neden giriş seviyesi akıllı telefonlar için çıkış yaptı.

Android Go

Android Go Tüm Özellikleri

Google tarafından henüz yeni tanıtılan Android Go sisteminin amacı giriş seviye akıllı telefonlarda veri kullanım kısıtlamaları yaparak telefonların sistemlerinde donma ve benzeri sorunların önüne geçmek. İlk olarak RAM kullanımı için veri kontrolü getiren Android Go sisteminin bunun dışında tüm telefon özelliklerini de maksimum performans için ayarladığını da belirtelim. Beraberinde Youtube Go gibi internet veri kullanımını engelleyecek yeni sistemlerde bulunan Go serisinin bir diğer ayrıcalığı ise giriş seviyesi telefonlara Android O desteği getiriyor olması.

Kullanıcıların akıllı telefonlarının sisteme yetmese bile son seri güncellemeleri yüklemelerine izin verecek olan yeni sistemin artıları saymakla bitmeyecek cinsten. Öyle ki yeni sistemle beraber artık akıllı telefonların menü çubuğu kısmında doğrudan RAM tüketim bölümünü görebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi RAM kullanımını sınırlandırıp açabiliyorsunuz. Kısacası bir akıllı telefonun maksimum olarak çıkabileceği performansa çıkması sağlanıyor. Yeni sistemin tüm bu özellikleriyle beraber 2018 yılında yayınlanması bekleniyor.