Gerçek anlamda sürücüsüz otomobil testlerine izin çıktı!

Sürücüsüz otomobil teknolojilerinin sürücü olmadan denenebilmesi için gerekli izin çıktı. Yeni düzenlemeyle birlikte sürücüsüz otomobil denemeleri sürücüsü koltuğu boş olsa bile gerçekleştirilebilecek.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi, sürücüsüz otomobil teknolojilerinin gelişimini oldukça yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Birkaç sene önce sürücüsüz otomobil testlerine izin vererek bölgede bulunan şirketlerin yeni teknolojilerini denemesine olanak sunan yetkililer, şimdi de otomobillerin sürücüler olmadan test edilmesine olanak sunuyor.

Mercedes, Google gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirketin ortak bir şekilde denemeler gerçekleştirdiği eyalet, güvenlik amacıyla otomobillerde sürücülerin bulunmasını zorunlu kılmıştı. Sürücüler, bir şeylerin ters gitmesi durumunda kontrolü ele alıyor ve kazaların yaşanmasına engel oluyordu.

toyota sürücüsüz 1

 

Sürücüsüz otomobiller yeni karardan etkilenecek mi?

Tam anlamıyla sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirmeyi hedefleyen tüm şirketler, bir gün otomobillerinin taksi gibi hareket edebilmesini istiyor. Bu nedenle otomobillerin sürücüye sahip olmadan, belirlenen konuma gidebilmesi şart. Yetkililerin bu ihtiyacı göz önünde bulundurması teknolojinin gelişebilmesi açısından son derece faydalı olacaktır. Testlere imkan sunacak olan yeni düzenleme 2 Nisan tarihinde uygulamaya koyulacak.