batarya
batarya

Gelecekte Telefonlarımızı Wi-Fi Sayesinde Şarj Edeceğiz

Teknoloji ilerliyor ve günümüzün çoğunu sosyal medya platformlarında harcıyoruz. Ancak akıllı telefonların batarya sorunu da bir o kadar problem oluşturuyor. Hatta çoğu kişinin düşüncesi telefonun batarya problemi olmasa harika olur. Şu an için bu durumun olması mümkün değil ancak teknoloji her geçen gün gelişiyor ve yakın gelecekte bu durum olabilir.

Telefonların şarjı bitince bağlı olduğumuz kabloların verdiği alanlar bizi rahatsız edebilir. Çoğu kişi bu durumu bilmese de Wi-Fi ve Bluetooth yaydığı radyo sinyalleri bakılacak olursa sadece elektromanyetik dalgalardır.

batarya
batarya

Bu dalgalar da enerji taşıdığı anlamına gelmektedir. Bu enerjiyi daha da geliştirmek isteyen Madrid Üniversitesi’nde olan araştırmalar, elektromanyetik dalgaları elektrik enerjisine çevirecek sistemi oluşturdular.

Yapılan plana göre de cihazlara anten konumlandırılacak ve bu antenler sayesinde elektromanyetik dalgalar elektrik enerjisine dönüşecek. Elektrik enerjisine dönüşecek olan cihazlar da batarya sorununu ortadan kaldıracak. Şu an için olmasa da bu teknoloji geliştirilmeye devam ediliyor. Ne zaman hayatımıza gireceği konusunda bilgi olmasa da böyle bir ihtimalin olması bile şimdiden akıllı telefon kullanıcılarını heyecanlandırıyor.