Falcon 9

Geleceğin Yatırımı Uzay Endüstrisi

Geleceğin en gözde yatırım alanlarından bir tanesi uzay endüstrisi olacak. Dünyanın en büyük uluslararası bankalarından bir tanesi olan Morgan Stanley, önümüzdeki 20 yılda yatırımların uzay endüstrisine kayacağını ve en gözde yatırımlardan bir tanesi olacağını söyledi.

İnsanoğlunun Ay’a ulaşmasının ardından yaklaşık 60 yıldır pasif olan uzay yatırımları tekrar canlılık kazanmaya başladı. SpaceX firmasının girişimleri ve uzay araçlarını geliştirmesi ile birlikte insanlara tekrar uzay yolu gözükmeye başladı. Bunun yanı sıra 1993 yılında feshedilen Ulusal Uzay Konseyi’nin yeniden yapılanması ile birlikte uzay meraklılarının heyecanı bir kat daha arttı.

Günümüzde 350 milyar dolar değerinde olan uzay endüstrisi 2040 yılında 3 kat artarak 1,1 trilyon dolara ulaşacağını söyleyen Morgan Stanley ilerleyen süreçte birçok şirketin bu endüstriden kar edeceğini açıkladı.

Gelecek Uzay Endüstrisi

SpaceX kurucusu Elon Musk ve Jeff Bezos gibi girişimcilerin aktif olarak rol oynadığı uzay endüstrisinde ilerleyen süreçte birçok firma bu yarışa dahil olacak. Gelişen teknoloji ile birlikte uzaya erişimin maliyeti düşecek ve turistik gezilerde yapılmaya başlanacak.

İleriye dönük yatırım noktalarından bir tanesi olarak görülen uzay endüstrisinin ilerleyen süreçte nasıl bir hal alacağını hep birlikte göreceğiz.