Geçmişten Günümüze Fotoğraf Makinasının Gelişimi

Geçmişten Günümüze Fotoğraf Makinasının Gelişimi

Sanayi devrimi ile hayatımıza giren teknolojik gelişmelerden bir tanesi de fotoğraf makinasıdır. Fotoğraf makinası Fransız Mucit Joseph Niepce tarafından 1816 yıllarında eski bir mikroskoptan alınmış bir mercek ve bir mücevher kutusu ile yapılmıştır. Bu fotoğraf makinası ile alınan görüntü negatif bir görüntüdür. Bunun üzerine 1835 yılında İngiliz Mucit William Talbot ise çeşitli çalışmalar yaparak negatiften alınma ilk pozitif baskıyı elde etmeyi başarmıştır. Böylelikle alınan görüntülerin devamlılığını sağlamayı başarmışlardır.

Daha sonra 1839 yılında Louis Daguerre’de bu konu üzerinde çeşitli çalışmalar yapmıştır. Tüm bu çalışmalar birbirini ziler ve geliştirici nitelikte olmuştur. İlk başta gelişmeler çok yavaş seyretsede 1888 yılında kutu fotoğraf makinası piyasaya sürülerek süreç hız kazanmaya başlamıştır.

Fotoğraf makinaları 19. Yüzyılın başlarında piyasaya sürüle bu karanlık kutu fotoğraf makinasında kullanılan teknolojinin temeli aynı kalmak kaydı ile günümüze kadar bir çok teknolojik değişikliğe uğrayarak gelmiştir ve gelişmeye devam etmektedir.

Geçmişten günümüze fotoğraf makinalarını incelediğimiz zaman ilk üretilen fotoğraf makinaları 10 poz çekebiliyorken 1990- 2000 yıllarında 36 poz çekebilen bizlerin de kullandığı fotoğraf makinaları bulunmaktaydı. Pozlar boşa gitmesin diye önceden hazırlık yapılır flashı hatalı patlamaması ve pozun yanmaması için maksimum efor sarfederdik. Şimdi ise bu teknoloji hepimizin cebinde yer alıyor.

Geçmişten Günümüze Fotoğraf Makinasının Gelişimi

Ortalama Fotoğraf Makinası Fiyatları Ne Kadar?

2002 yılı itibari ile akıllı telefonların hayatımıza girdiği dönemler de bu telefonların bize getirdiği teknolojilerden bir tanesi de fotoğraf çekebiliyor olmalarıydı. Yine ilk çıktığı dönemlerde görüntü kalitesi ve telefonun hafızasına bağlı olarak çok fazla depolama yapılamasa da yılların geçmesi ve teknolojinin gelişmesi ile şu anda bir çok fotoğraf makinasından daha iyi çekim yapan akıllı telefonlar bulunmakta. Ayrıca depolama için yüksek telefon hafızaları hatta kullanılan telefonun ya da operatörlerin fotoğraf depolama hafıza özellikleri ile tercih sebebi olmaktalar.

Her ne kadar cebimizde bulunan akıllı telefonlarla anı yakalayarak bir çok fotoğraf çekebiliyor ve depolayabiliyor olsakta kimimizin fotoğrafçılığa merakı olabilir. Piyasa da teknolojisine göre bir araba fiyatında fotoğraf makinaları bulunsa da meraklısına her bütçeye göre fotoğraf makinası bulunmaktadır. Bir çok satıcı da 500 Türk Lirasından 32 bin Türk Lirasına kadar özelliklerine göre çeşit çeşit fiyat yer almaktadır.