Samsung-GDDR6

GDDR6 Teknolojisi Samsung Tarafından Üretilecek!

Samsung tarafından geliştirilen GDDR6 kartları ile daha gelişmiş ekran kartları bizleri bekliyor. Samsung firması her ne kadar ekran kartlarını kendisi üretemese de bu adımla ekran kartlarını geliştirmek adına büyük bir adım atmış olacak.

Oldukça uzun bir zamandır ekran kartlarında video bellek amaçlı GDDR5 bellekleri kullanılıyor. GDDR5 teknolojisinde zaman zaman ufak çaplı gelişmelerle iyileşme sağlansa da 11GBPS gibi bir bant genişliği vaat edebiliyordu. Orta sekment ekran kartlarında ise bu genişlik ancak 8 GBPS’ye ulaşabiliyordu.

Yüksek Oyun Performansı Sunacak!

Ekran kartlarının performansında yaşanan bu eksiklik GDDR6 kartları ile artık daha da gelişebilecek gibi duruyor. Geçtiğimiz yıllarda Samsung yetkilileri tarafından yapılan açıklamada GDDR6 belleklerinin üretimi sağlandığında 14 GBPS bant genişliğini hedeflediklerini belirtmişlerdi. Yapılan son açıklamalarda ise bu değeri 16 GBPS’ye kadar çıkarabildiklerini duyurdu. Ayrıca yeni kartlar güç kullanımı açısından da oldukça tasarruflu olacak.

Yeni kartlardaki yüksek güç tasarrufu ile birlikte işlem kapasitesi artarken ısınma problemi ortadan kalkacak gibi duruyor. Ayrıca yeni GDDR6 bellekleri saniyede 64 GB boyutunda görüntü işleyebiliyor. Bu boyut günümüzdeki oyunların birçoğunun boyutundan dahi fazla! Samsung’un yeni kartları önümüzdeki sene piyasaya sürmesi bekleniyor.