Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ilk güncelleme

Galaxy S8 İçin Beklenen Yeni Güncelleme Yayınlandı

Amiral gemisi serileri içerisinde en başarılı olarak gösterilen Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ilk büyük güncelleme yayınlandı. Yapılan açıklama sonrasında resmi olarak yayınlandığı duyurulan güncelleme ne gibi yeni özellikler getiriyor? İşte detaylar.

Samsung’un yeni seri akıllı telefonları olan Galaxy S8 serisi akıllı telefonlar çıkış yaptığı andan bu yana sürekli olarak gündeme gelmeye başladı. Kimi zaman özellikleriyle gündeme gelen akıllı telefon kimi zaman ise ilk etapta kullanıcıların karşısına çıkan sorunlarıyla gündeme geliyor. Bu noktada son olarak Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri içi kırmızı ekran sorunları gündem olmuş ve bu sorunlar için Samsung’un resmi bir açıklama yapması gerekmişti.

İddialarda olduğu gibi donanımsal bir arıza nedeniyle değil renk modlarından kaynaklanan ve kişiye göre değişebilen ayarlar nedeniyle böyle bir kırmızı ekran durumuyla karşı karşıya kalındığını belirten Samsung Galaxy S8 akıllı telefonları için sorunun renk ayarlamasıyla giderilebileceğini belirtmişti. Uzun süredir gündemde olan kırmızı ekran sorunu ve geçtiğimiz günlerde ortaya atılan yeniden başlatma sorunu sonrasında sonunda Galaxy S8 akıllı telefonları için yeni bir güncelleme yayınlandı. Galaxy S8 ve Galaxy S8 yeni güncelleme olarak yayınlanan yeni güncelleme sonrasında telefonlarda belli başlı sistemsel değişiklikler gördük.

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus Yeni Güncelleme Detayları

Her iki model içinde aynı anda yayınlanan güncellemenin ne gibi özellikler getirdiği konusu en çok merak edilen konulardan biri oldu. Öncelikle güncelleme sonrasında kırmızı ekran sorununun tamamen çözülmesi noktasında adımlar atıldığını belirtelim. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus yeni güncelleme sonrasında uyarlanabilir ekran özelliği için yenilikler yapıldı.

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ilk güncelleme

Kullanıcıların ekranın renk ayarlarını daha iyi düzenlemelerini sağlayacak olan yeni renk modları sayesinde kırmızı ekran kısmında yaşanan sorunların tamamen çözüme kavuşturulacağı belirtildi. Yeni güncellemeyle beraber renk tonlarını otomatik olarak ayarladığınızda da kırmızı ekran sorunu oluşmuyor. Bunun yerine manuel şekilde de ayarlamalar yapmak elbette mümkün.

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus Yeni Güncelleme Başka Neleri Değiştiriyor?

Galaxy S8 ve Galaxy S8 Yeni Güncelleme sonrasında değişen bazı bölümlerde var. Kırmızı ekran sorunundan sonra yeniden başlama olarak bildirilen sorunun da çözüldüğü belirtilen güncellemede ayrıca belli başlı bağlantı iyileştirmeleri de yapılıyor. Her iki akıllı telefonunda sisteminin çok daha kararlı hale gelmesini sağlayacak olan yeni güncellemenin 462 MB boyutunda dosyasını indirmek için kablosuz ağa bağlanmanız gerektiğini hatırlatalım.

Güncelleme yapabilmek için ise Ayarlar yazılım güncellemeleri bölümüne gelip buradan manuel güncelleme yapmak seçeneğini seçip güncelleme dosyalarını indirmeniz gerekiyor. Güncelleme dosyalarının indirilmesinden sonra Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus yeni Güncelleme yükleme işlemi otomatik olarak tamamlanmakta. Bunun için ekstra bir işlem yapmaya gerek kalmıyor.