Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Güncelleme Müjdesi

Samsung’un en çok satan amiral gemisi serilerinden biri olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge serilerinin yeni bir güncelleme daha alacağı ortaya çıktı. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge serisi akıllı telefonlar için gelecek güncelleme neler sunacak? İşte detaylar.

Samsung, Galaxy S6 serilerinden sonra adeta sistem değişikliğine gitti. Bu serilerden sonra satışlarını sürekli olarak arttırmaya başlayan teknoloji devinin, şimdilerde her ne kadar Galaxy S8 modelleri konuşuluyor olsa da marka hala hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge akıllı telefonlarını da unutmuş değil.

Öyle ki yeni gelen habere göre Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri için yeni bir güncelleme daha geliyor. Yapılan açıklamada göre teknoloji devinin her iki model içinde güncelleme yayınladığı ortaya çıktı. Peki iki modele de gelen yeni güncelleme nasıl detaylar sunuyor?

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Güncelleme ile Gelen Yenilikler

İki model içinde yayınlanacak olan yeni güncellemeyle beraber ilk olarak Android Haziran ayı güvenlik güncellemeleri telefonlara ekleniyor. Samsung güvenlik yamalarını da tüm serilere ekleyecekmiş gibi duruyor. Daha öncede S7 için haziran ayı güncellemelerinin yayınlandığını görmüştük. Güvenlik yamalarına firmanın hala ciddi özen gösterdiğini görmekteyiz. Bunun dışında tabi ki yeni güncellemeyle beraber Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerine gelen bazı iyileştirmelerde var.

Özellikle ana ekran sisteminde hataların giderildiği ve bazı minik performans sorunlarının çözüleceği belirtiliyor. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge serisi için doğrudan bir sürüm yenileme sistemi ise bulunmuyor. Yani çok dikkat çekecek bir yenilik durumu söz konusu değil. Fakat sadece güvenlik konusunda bile yeni güncellemenin yüklenmesinin oldukça yararlı olduğunu da belirtelim. Sonuç olarak en güncel Android güvenlik sistemlerinden bahsediyoruz.

OTA üzerinden yayınlanacak olan yeni güncellemenin bölge bölge yayına girdiği ve bu nedenle tamamen yayınlanmasının da 1-2 hafta gibi süreceği de belirtiliyor. Bundan sonraki süreçte S6 serileri için yeni bir güncelleme gelip gelmeyeceği konusunda ise herhangi bir açıklama bulunmuyor. En azından bir süre daha güncelleme desteğinin devam edeceği görüşü de var.