Galaxy Note 8 DisplayMate testinde en iyi akilli telefon ekrani olarak derecelendirildi

Galaxy Note 8 DisplayMate testinde, en iyi akıllı telefon ekranı olarak derecelendirildi

Samsung Galaxy Note 8 DisplayMate testinde kısa süre önce en iyi akıllı telefon ekranı olarak görüntülendi.

Kısa bir süre önce DisplayMate tarafınca yapılan son testte, Note 8 model akıllı telefonun yüzde 20 daha fazla ekran alanına sahip olduğu ve yüzde 22 daha fazla ekran parlaklığı ve S8’e göre 1200’ün üstünde görüntü parlaklığına sahip olduğu öğrenildi. Test sırasında ayrıca “şimdiye kadar hiç görülmeyen A+ derecesinde yüksek performanslı akıllı telefon” ünvanını almayı başardı.

Yeni akıllı telefon 16: 9 telefonlara kıyas, yüzde 15 daha yüksek genişliğe yani en boy oranına sahip. 18.5:9 olarak geliyor. Note 8 modelde 4K UHD Premium TV’lerdeki içeriği oynatmak ve mobil HDR Premium adına UHD Alliance’in onayladığı yüzde 100 DCI-P3 renk Gamı yer alıyor. Note 8 renk gamını, dCI P3’ün yüzde 112’sine ve sRGB / REC.709 gamutların yüzde 141’ine sahip olarak geliyor. Bu bakımdan yüksek ortam ışığında daha iyi ekran üstü renkler üretiliyor.

Samsung Galaxy Note 8 modeli 24 Ağustos’ta piyasaya çıktı ve ön siparişlerin 11 Eylül’den itibaren başlayarak Ekim ayı içerisinde Hindistan’da düz satışa çıkacağı bildirildi. Cihazın Hindistan fiyatı ise 74.900 R $ olarak geliyor.

Note 8, ABD’deki kullanıcılara Snapdragon 835 işlemci setiyle gelecek ve uluslararası modelde ise Exynos 8890 işlemci yer alacak. Cihazın ayrıca 6GB RAM 64GB/128GB seçenekleri yer alıyor. bunun yanı sıra microSD ile 256GB’a kadar genişleyebiliyor.

Galaxy Note 8 ayrıca kablosu şarj desteği ve IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı geliyor. Diğer özellikleri ise parmak izi okuyucu ve Iris tarayıcı gibi bilindik özellikler oluyor. Kamerasına son olarak bakarsak eğer çift kamera f / .1.7 diyafram ve 12MP olurken ön kamera ise 8 MP olarak geliyor.