Galaxy Note 8 9

Galaxy Note 8 Beklentilerini Değiştiren Açıklama

Galaxy S8 akıllı telefonları ve iPhone 8 akıllı telefonlarından sonra akıllı telefon pazarının en çok merak edilen teknolojilerinden biri Galaxy Note 8 akıllı telefonları olarak biliniyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Galaxy Note 8 telefonlarına ait olduğu belirtilen yeni görseller paylaşılmış ve parmak izi sistemiyle ilgili ana ekran üzerinde yerleşim olacak iddiaları gündeme gelmişti. Şimdi ise bu iddiaları yalanlayacak bir açıklama geldi. İşte detaylar.

Galaxy Note 8 akıllı telefonları Samsung’un ikinci amiral gemisi akıllı telefonları olarak piyasaya çıkış yapacak. Galaxy Note 8 serisinin sadece bu yönü bile telefonların çok iddialı modeller olacağını gösteriyor. Hatta Samsung’un iPhone 8 akıllı telefonlarına karşın markanın bu seri ille cevap vereceği düşünülüyor. Hal böyle olunca yeni seri akıllı telefonların özellikleri de bir hayli merak edilmekte.

Özellikle son dönemde telefonların nasıl sistemlere sahip olacağına ilişkin ise yeni detaylar görmeye başladık. Kısa bir süre önce yapılan yeni paylaşımlarda telefonların ön kısımda tam ekran özelliği kullanacağı ve çerçevesiz ekran modelleriyle beraber parmak izi sistemlerinin de ekranlara entegre edileceği belirtilmişti. Son gelen konsept çalışmalarında da bu özellik üzerinde durulmuştu. Şimdi ise bir Samsung yetkilisinin yaptığı açıklama olduğu iddia edilen açıklamayla beraber ekrana monte parmak izi sensörünün kullanılmayacağı öğrenildi.

Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 Parmak İzi Nerede Bulunacak?

Samsung yetkili isimlerinden biri tarafından yapıldığı belirtilen yeni açıklamada telefonların parmak izi sensörünün ön kısımda, yani ekranda konumlandırılması için çok çalıştıkları fakat bu çalışma sonrasında güvenlik ve benzeri sorunların çözülememesi nedeniyle sistemden vazgeçtikleri belirtiliyor. Yeni seri akıllı telefonların bu özellikleri için herhangi başka bir açıklama ise bulunmuyor.

Galaxy Note 8 akıllı telefonlarının arka kısmında yer alacağı ve Galaxy S8 modellerinde olduğu gibi kamera yayına konumlandırılacağı düşünülen parmak izi sensörlerinin ne gibi farklı bir kullanım sunacağı konusunda da yeni bilgiler yok. Şimdilik telefonlar için yapılacak açıklamaları beklemek gerekiyor.