Galaxy Note 7 1

Galaxy Note 7 Onay Sertifikaları Almaya Başladı

Çıkış yaptığı dönemde akıllı telefon dünyasının en iyi modeli olarak adlandırılan Galaxy Note 7 akıllı telefonlarında yaşanan pil sorunu serinin sonu olmuştu. Ne kadar başarılı olursa olsun telefonların kendi kedine alev almasıyla iptal edilen seri şimdilerde geri dönüş hazırlığı yapıyor. Son olarak serinin WİFİ sertifikaları almaya başladığı öğrenildi. İşte detaylar.

Galaxy Note 7 akıllı telefon dünyasına birçok ilk özelliği getirmiş olan seri olarak biliniyor. Geliştirilmiş akıllı kalem kullanımı, phablet kullanımında gelinen son nokta teknolojiler, İris tarayıcı, gelişmiş yüz tanıma gibi birçok özelliğiyle dikkat çeken yeni seri akıllı telefonlar markanın Android Nougat serisinde en iyi temsilcilerinden de biri olmuştu. İlgi çeken tasarımlarıyla da oldukça beğeni toplayan akıllı telefonların sunduğu tüm bu teknolojiler ise adeta boşa gitmiş oldu.

Çünkü telefonlarda daha ince tasarım ve daha kullanışlı bir ekran sisteminin yanında daha geniş kapasiteli pillerin tercih edilmesi istenmiş fakat tasarım sorunu nedeniyle bu durum pillerin kendi kendine alev almasına neden olmuştu. Ciddi bir pil sorunuyla karşı karşıya kalan Samsung ne yazık ki tüm seriyi iptal etmek zorunda kaldı. Toplatılmak zorunda kalan akıllı telefonların geçtiğimiz günlerde ise yeniden geleceği açıklanmıştı. Galaxy Note 7R adı ile geleceği belirtilen akıllı telefonun şimdi ise sertifika onayları almaya başladığı belirtildi.

Galaxy Note 7R WiFi Sertifikalarını Aldı

Akıllı telefonların çıkış yapmadan önce almak zorunda olduğu onay sertifikaları içinde çalışmalarına başlayan Samsung, bu alanda ilk olarak WİFİ sertifikası için başvuruda bulundu. Telefonlarda herhangi bir sorun olmadığının kanıtı olarak gösterilen yenilenmiş Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının doğrudan WİFİ sertifikalarını alabilmiş olması hem Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının geri dönüşünün kesinleştiğini de göstermiş oldu.

Galaxy Note 7

Doğrudan telefonların geri dönüş yapacağına bir kanıt olarak gösterilen akıllı telefonun nasıl değişimlerle beraber geleceği ve telefonun sistemsel farklarının neler olacağı da merak konusu. Şimdilik bu konu hakkında Samsung’un açıklaması bulunmadığı için net bir bilgi elde edebilmiş değiliz.

Galaxy Note 7 Yenilenmiş Versiyonu Değişebilir

Tüm bunlarla beraber telefonun yenilenmiş versiyonlarında başta fiyat olmak üzere birçok noktada değişimlerin olabileceği de belirtiliyor. Pillerinin LG pil testleriyle teste sokulması dayanıklılık konusunda zaten beklenen değişimlerin yapıldığının bir kanıtı.

Buna ek olarak yeni seri akıllı telefonlarda başka herhangi bir sorunun tekrarlanmaması için telefonun şu an için birçok testten geçirildiği de belirtiliyor. Testlerin tamamlanması ve tüm onayların alınması durumunda ise markanın yeniden Galaxy Note 7 akıllı telefonlarını piyasaya süreceğini ve bunun için çok kısa bir süre daha beklemek gerektiğini ekleyelim.