Galaxy Note 5

Galaxy Note 5 Yeni Güncellemesiyle Gelen Özellikler

Galaxy S8 akıllı telefonlarının yayınlanmasıyla eski serilere önem vermeyeceği düşünülse Samsung bir yandan da beklentilerin aksine eski serilerine de yazılım desteğine devam ediyor. Markanın bu alanda son adımı ise şu an için Note serisinin en güncel sürümü olan Galaxy Note 5 akıllı telefonları için oldu. Marka Galaxy Note 5 için yeni bir güncelleme yayınladı. İşte güncellemenin detayları.

Akıllı telefon modelleri içerisinde en fazla çok konuşulan modellerden birisi kesinlikle Note serisi. Samsung tarafından yayınlanan phablet model akıllı telefon olarak öne çıkan Note serisi sadece bir akıllı telefon değil çok amaçlı bir telefon olarak akıllı telefon dünyasında kalıcı bir yer edinmeyi başarmış durumda. Akıllı kalem ve tablet benzeri bir kullanıma sahip olan Note serisinin son olarak amiral gemisi akıllı telefon modellerinden biri olarak seçilmesiyle beraber marka Note serisini daha da öne çıkarmıştı.

Son olarak Note 7 akıllı telefonlarını yayınlayan fakat bu telefonlarda bir türlü istediğini alamayarak alev alma sorunları nedeniyle seriyi iptal eden marka şimdi ise en güncel Note serisi olan Galaxy Note 5 modeline yönelmeye başladı. İlk olarak Android Nougat güncellemesi alması ve Note 7 modelinde kullanılan menü tasarımların telefon serisine dahil edilmesi markanın bu alanda ilk adımları olmuştu.

Şimdi ise yeni seri akıllı telefonlar için Android dışında bir sistem güncellemesi daha yayınlandı. Yeni güncellemenin Android işletim sistemine ait herhangi bir değişiklik yapmadığını daha çok sistemsel değişimler barındırdığını belirterek güncelleme hakkında bilgiler verelim.

Galaxy Note 5 Yeni Güncellemesi Neler Getirdi?

Ülkemizde de kullanıma açılan yeni güncelleme diğer güncelleme serilerinden farklı olarak aynı anda yayınlandı. Yayınlanan yeni güncelleme sonrasında ise Galaxy Note 5 akıllı telefonlarında ilk olarak güvenlik sistemlerinin değiştiği belirtiliyor.

Galaxy Note 5

Samsung’un son seri güvenlik güncellemelerini aldığı Galaxy Note 5 güncellemesi olduğu belirtilen yeni sürümün ana amacının da güvenlik olduğu belirtildi. Yeni güncellemenin güvenlik temasına sahip olmasının yanı sıra sistemsel değişimleri de beraberinde getirdiğini de eklemek gerekiyor. Yapılan sistemsel değişimler sonrasında Galaxy Note 5 akıllı telefonlarının genel olarak performans artışları sağladığı da belirtiliyor.

Galaxy Note 5 Güncelleme Boyutu

Gerek sistemsel, gerek menü iyileştirmeleri gerekse de son dönemde yayınlanan güvenlik güncellemelerini içerisinde barındıran yeni güncellemeyle beraber Samsung sistemsel olarak Galaxy Note 5 akıllı telefonlarını çok daha iyi bir hale getiriyor. Güncellemenin yayınlanasının ardından güncellemenin teknik detayları hakkında da bilgi verildi.

Tüm bu değişimleri kullanıcılara sunacak olan yeni güncellemenin boyutunun sadece 75 MB değerinde olduğu ve OTA üzerinden yüklenebilir olduğunu da belirtelim. Yani sadece ayarlar menüsünden yazılım güncellemeleri yapmanız yeterli. Bundan sonraki dönemde de Galaxy Note 5 güncellemeleri devam edecek.