Android Guncelleme 1

Galaxy Akıllı Telefonlar İçin Önemli Android Güncellemesi

Samsung, Galaxy için nisan yamasının içeriğini duyurdu. Güncelleştirme, Android işletim sistemindeki beş kritik ve düzinelerce yüksek riskli güvenlik açığını ortadan kaldırıyor. Galaxy Note 8 için, nisan yaması zaten mevcut, diğer akıllı telefonların da yakında takip etmesi bekleniyor. Üretici güncellemelerinin neden temelde önemli olduğunu açıklıyoruz.

Güncellemeler genellikle en iyi modeller için önce görünür, ancak birçok eski cihaz hala güncelleme alacak.

Nisan ayında yapılan güncellemeler, Android işletim sistemindeki 25’ten fazla güvenlik açığını giderdi ve bunlardan beşi kritik olarak değerlendirildi. Samsung, Nisan güncellemesinin ayrıntılı içeriğini zaten açıkladı. Güvenlik güncelleştirmesi Galaxy Note 8 için zaten kullanılabilir. Bu nedenle daha fazla Galaxy akıllı telefonunun dağıtımı ile önümüzdeki birkaç gün içinde başlamalı.

Cihazınız artık bu güvenlik açıklarından etkilenmiyorsa, sunulan güncellemeleri zamanında yüklemelisiniz. Kurulum, akıllı telefonu bir bilgisayara bağlamak zorunda kalmadan yapılır. Alternatif olarak, güncellemeleri manuel olarak kontrol etmek sistem ayarlarında mümkündür. Ayrıca, güncellemelerin genellikle birden fazla aşamada yürütüldüğünü de unutmayın; bu nedenle güncellemenin daha sonraya sunulmaması mümkündür.

Android Güncelleme

Kendinizi gereksiz güvenlik risklerine maruz bırakmaktan kaçınmak için, mevcut güvenlik güncellemelerini yayınlandıktan hemen sonra yüklemek mantıklı olacaktır. Yeni özellikler genellikle bu güncellemeleri içermez.

Samsung: Galaxy Akıllı Telefonlar Güvenlik Güncellemelerini Alıyor

Bir destek sayfasında, Samsung, düzenli olarak güvenlik güncelleştirmeleri alan akıllı telefonlar hakkında bilgi verir. Bu nedenle aylık güncellemeler aşağıdaki modeller için görünür:

Galaxy S10, S10 Artı ve S10e

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Artı

Galaxy S8, Galaxy S8 Artı ve Galaxy S8 Etkin

Galaxy S7, Galaxy S7 Kenar ve Galaxy S7 Aktif

Galaxy Not 9

Galaxy Not 8

Galaxy A5 (2016) ve Galaxy A5 (2016)

Galaxy A8 (2018)

Diğer cihazlar, Galaxy A3 (2017), Galaxy A7 (2017), çeşitli Galaxy A6 ve Galaxy J modelleri de dahil olmak üzere bazen güvenlik güncelleştirmesi alır. Ayrıca, geçmişte, Samsung, en azından Galaxy S6 gibi bazı popüler modeller için kritik durumlarda güncellemeler yayınlayabileceğini de söyledi.