Galaxy A5(2016) Android Nougat

Galaxy A5(2016) Android Nougat Güncellemesi Yayınlandı

Son dönemde yeni bir güncelleme dönemi içerisine giren Samsung, ilk olarak güvenlik güncelleştirmeleriyle gündem olmuştu. Marka daha sonra ise Android Nougat sürümünde eksik kalan seriler için yeni güncellemeler yayınlamaya başladı. Son olarak Galaxy A5(2016) serisi için yeni Android güncellemesi yayınlandı. İşte güncelleme detayları.

Akıllı telefon modellerine orta segment serileriyle de giriş yapmaya başlayan Samsung, yeni seri akıllı telefonlarında birçok değişimi de kullanıcılara sunmaya başladı. En son üst segment akıllı telefon modelleri olan Galaxy S8 akıllı telefonlarıyla sadece kendi serilerini değil akıllı telefon dünyasını değiştirmeye başlayan marka bunun dışında orta segment serilerini de yeni nesle taşıdı. Orta segment akıllı telefon modelleri içerisinde en etkili modellerden biri olmayı başaran Galaxy A5(2016) akıllı telefonları da bu değişimin ilk adımı oldu.

Hem yazılım hem de donanım araçları olarak birçok yenilik barındıran yeni seri akıllı telefonların yazılım güncellemeleri içinde destek alacağı belirtilmişti. Çıkış sırasında Android M sürümüyle çıkması eleştiri alsa da yazılım güncellemelerinin devam edeceğinin açıklanması satışların etkilenmesini engellemişti.

Şimdi ise Samsung sözünü tuttu ve sonunda beklenen Galaxy A5(2016) güncellemelerini yayınladı. Marka tarafından yayınlanan yeni güncellemelerle beraber Galaxy A5(2016) serisi de Android Nougat sürümüne ulaşmış oldu. Yeni güncellemenin yayınlanmasının ardından ise belli başlı detayları da paylaşılmadı değil.

Galaxy A5(2016) Neleri Değiştiriyor?

Yeni güncellemeyle beraber Galaxy A5(2016) Android Nougat özelliklerini kazanmakta. Yeni güncelleme sonrasında tüm yenilikleri alacak olan akıllı telefonun güncellemesinin de anında verilmediğini de belirtelim. Tüm bölgeler için bir anda kullanıma açılmayan yeni güncelleme şu an için sadece belli başlı bölgelerde yayınlanmış durumda.

Galaxy A5(2016) Android Nougat

Galaxy A5(2016) Android Nougat güncellemesinin bunun için tamamlanmasının biraz daha süreceği belirtiliyor. Güncellemenin yayınlanması için geçen sürenin ne kadar olacağı ve ülkemizde yeni nesil Galaxy A5(2016) Android Nougat güncellemesinin ne zaman tamamlanacağı konusunda bir açıklama yok. Fakat Samsung’un güncelleme için çok uzun süre beklemeyeceği ve markanın yeni seri güncellemeleri ülkemizde de çok kısa süre sonra sunacağı belirtiliyor.

Galaxy A5(2016) Android Nougat Sürüm Yenilikleri Devam Edecek Mi?

Tüm bunlarla beraber son olarak şunu eklemek gerekiyor ki Samsung Galaxy A5(2016) Android Nougat güncellemelerine devam edecek. Bu noktada 7.1 ve 7.2 gibi güncellemelerinde alınması beklentiler arasında. Süre için ise Samsung’un açıklamaları bekleniyor.