nude uygulaması

Fotoğraflarınızı Yapay Zeka İle Koruma Altına Alan Uygulama: Nude!

Son zamanlarda akılla telefonlarda sıklıkla görülmeye başlanan hack sorunları insanların fotoğraflarının güvende olmadığını düşünmesine yol açtı. İki genç yazılımcı tarafından geliştirilen yeni bir uygulama ile artık fotoğraflarınızı koruma altına alabileceksiniz.

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte kameralarda gittikçe gelişmeye başladı. Artan teknoloji erişebilirliği ve hack vakalarını da beraberinde getirdi. Teknoloji her ne kadar gelişse de akıllı telefonların işletim sistemleri kişisel fotoğrafları diğer fotoğraflar ile aynı kefeye koymakta.

Mahrem fotoğraflar konusuna bir boşluk olduğunu gözlemleyen Y.C. Chen ve Jessica Chiu, Nude isimli uygulamayı geliştirerek mahrem fotoğrafları bulunan insanlara özel koruma imkanı sunuyor.

Mahrem Fotoğraf Koruyucusu Nude!

Uygulama İOS’ta CoreML ve Android’te Tensorflow makine öğrenme sistemini kullanarak mahrem içeren fotoğrafları algılayarak herhangi bir sunucuya bağlanmadan şifreli kasaya kopyalamakta. Bu işlemin ardından fotoğraflar uygulama tarafından yedeklenerek cihazdaki fotoğrafları siliniyor. Eğer iPhone kullanıyor iseniz iCloud’da bulunan fotoğrafları da silmekte.

Uygulama ile birlikte son yıllarda yaşanan iCloud Hack gibi sansasyonel olayların önüne geçilmesi planlanıyor. Uygulamanın en güzel tarafı ise bunu yapay zeka ile otomatik olarak yapması. Kısacası program sizleri mahrem fotoğraflarınızı teker teker ayıklama zahmetinden kurtarması.