Fotoğraf Ve Video İçin En İyi Harddisk

Fotoğraf Ve Video İçin En İyi Harddisk

Fotoğraf ve videolar artık fotoğraf albümlerinde değil dijital ortamlarda saklanmaya başlandı. Her işimizin bilgisayar ortamına geçmesiyle birlikte anılar da bilgisayar ortamında kalıyor. Günde birkaç tane fotoğraf çekiyor veya çekiliyoruz bu da telefonumuzun ve bilgisayarımızın hafızasını dolduruyor. Bu durumdan kurtulmak için hafıza kartları kullanılıyor. Fakat video ve fotoğraf kalitelerinin artması hafıza kartlarını yetersiz kıldı. Bu durumda ise çoğu teknoloji severin kurtarıcısı harddiskler oldu. Harddiskler büyük boyutlarıyla yüzbinlerce fotoğrafı saklayabilirsiniz.

Harddisk seçerken hızından dolayı sorun yaşamak istemiyorsanız hızlı işlem yapan bir disk tercih etmeniz gerekir. Günümüzde en hızlı disklerden biri de SSD disklerdir. SSD diskler okuma ve yazma olarak en hızlı disklerdendir. Bilgisayarınıza taktırdığınız SSD bile hızında büyük ölçüde fark yaratacaktır. Bilgisayara takılan SSD içerisine işletim sistemi de yüklenirse bilgisayarınız daha hızlı olur. Aynı şey fotoğraf ve videolarınız için de geçerlidir. SSD hardiskler fiyat ve performans açısından oldukça fazla çeşide sahiptir.

Videolarınızı ve fotoğraflarınızı olası durumlara karşı korumak için düzenli olarak yedeklemeniz gerekir. Eğer bilgisayarınız çalınır veya hafıza kartınız kaybolursa zor duruma düşebilirsiniz. Fakat düzenli olarak fotoğraf yedeklemek sizi bu stresten kurtarır.

Fotoğraf Ve Video İçin En İyi Harddisk

Bulut Yedekleme Çözümleri

En kalıcı yedekleme yöntemlerinden biri de bulut yedeklemesidir. İnternet üzerinden yapılan yedeklemeler her zaman daha kesin bir çözümdür. OneDrive, GoogleDrive ve Dropbox bu yöntemlerden sadece birkaçıdır. İnternet üzerinden yedeklemek en sağlam fikir olabilir fakat ülkemizde sadece Jpg formatındaki resimler rahatça yüklenebilir. Raw formatındaki fotoğrafları yüklemek zaman alacaktır ve hatta imkansız olabilir. Fotoğraflarınız şifre kaybetmeniz durumunda kaybolma ile karşı karşıya gelebilir. Kurtarma e- postası belirleyerek bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Bulut yedekleme sistemlerinde başlarda 15 GB hafıza verilir daha sonra ise ücret karşılığında hafızanızı genişletebilirsiniz. Bu sayede dilendiğiniz kadar anı biriktirebilirsiniz. Bulut yedekleme sisteminizin avantajları da oldukça fazladır. Bunlardan bazıları ise şunlardır; Kolay ulaşılabilirlik, fiyat olarak uygunluk ve kullanışlılık. Sadece internete ihtiyaç duyduğunuz bir birim olarak düşündüğünüzde oldukça kolay kullanıma sahiptir. Sadece şifrenizi girin ve istediğiniz fotoğraf ve videolara ulaşın.