gudak cam sale 01 1

Fotoğraf çekmeden önce bir kez daha düşündüren uygulama: Gudak Cam

Gudak Cam isimli kamera uygulaması, çekilen fotoğrafların 3 gün içerisinde oluşturulması ve kullanıcıya tek seferde sınırlı sayıda fotoğraf çekme hakkı tanımasıyla fotoğraf çekmeden önce bir kez daha düşünmeye zorluyor.

İndirdiğiniz kamera uygulaması çekebileceğiniz fotoğraf sayısını kısıtlasaydı ve çektiğiniz fotoğrafları tam 3 gün sonra görüntülemenize izin verseydi nasıl hissederdiniz? Tüm bu ilginç özelliklere sahip olan Gudak Cam, akıllı telefon kullanıcılarına bundan birkaç sene önce fotoğraf çekmenin nasıl olduğunu deneyimletiyor.

Güney Kore ve Japonya’da özellikle genç kadınlar arasında popüler olan bu sıra dışı uygulama, aynı eski fotoğraf makinelerinin filmleri gibi tek seferde yalnızca 24 fotoğraf çekme hakkı tanıyor. 24 fotoğrafın çekilmesinin ardından 3 günlük bekleme süresi başlıyor ve kullanıcılar bu süre tamamlanmadan önce çektikleri fotoğrafları kontrol edemiyor. Eğer tüm “film” doldurulursa, yeni bir film takmadan önce birkaç saat beklemek gerekiyor.

Gudak app

Bu özellikleriyle art arda selfie çekimi yapılmasını engelleyen Gudak Cam, akıllı telefonların birçok faydalı özelliğinin kullanılmasını engelliyor. Ancak bazı kullanıcılar uygulamanın kendine has özellikleri sayesinde fotoğraf çekmeye harcadıkları zamanın kısaldığını, yalnızca doğru anlarda özelliği kullanmaya başladıklarını iddia ediyor. Yani faydalı yönlerinin olduğu da söylenebilir.

App Store’da yer alan uygulamayı 1 dolara buradaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.