Fotoğraf çekerken burnumuz neden büyük çıkar?

Burunlarımızın Selfie’lerde büyük çıktığının hepimiz farkındayız. İşte bu yazımızda bu durumun sebebi ve çözümlerinden bahsedeceğiz.

Hepinizin bildiği gibi Selfie, şuan için genç nesilin özellikle vazgeçilmez alışkanlığı. Kimine göre hastalık olarak görülse bile, çoğu kişi bunun hobi olduğunu söylemekte. Peki burunlarımız neden büyük çıkıyor?

Sorun Aslında Geniş Açılı Merceklerden Kaynaklı!

Araştırmalar sonucu, günümüzde selfie alışkanlıkları, burun estetiği operasyonlarının artmasında büyük faktör oynuyor. Çoğu selfie çekmeyi sevenler, fotoğraflarında büyük burunlu olduğunu görüp hemen estetik olmak istiyor. Bu durum aslında çok daha farklı. Gerçek durum şu şekilde, burunlarınız telefonlarda henüz daha yaygın olan geniş açılı lensler sebebiyle daha önde fotoğraflanmakta. Bu bakımdan biz kameraya yaklaştıkça görüntü çok daha kötü bir hale bürünüyor. Korkmanıza gerek yok aslında. Sorun geniş açılı mercekler.

Çözüm ise çok basit. Saçma olarak dursa bile, selfie çekmek isterseniz eğer, selfie çubukları şart. Büyük burun istemiyorsanız kamera ile mesafenizi arttırın.

Diğer çözüm ise geniş açılı değilde daha dar açılı lensli kameralara sahip olmanız gerekiyor. Bu tabii fiyat olarak cebinizi yakabilir.