Fortnite oynamayı öğreterek saatte 20 dolar kazanmak mümkün

Ebeveynler, çocuklarının Fortnite‘da daha başarılı olabilmesi adına saatte 20 dolar ödeme yaparak oyun öğreticisi tutuyor.


Oyun oynama konusunda bitmek bilmeyen bir tutkuya sahipseniz, muhtemelen hayatınız bir noktasında ebeveynlerinizden azar işitmişsinizdir. Belki hiç duymamışsınızdır ancak madalyonun bir diğer yüzü, yani çocuklarının oyun oynamasını isteyen ve hatta bunun için ödeme yapan ebeveynler de mevcut.

Epic Games’in başarılı Battle Royale oyunu Fortnite, bu sefer de ebeveynlerin çocukları için öğretici tutması haberleriyle gündeme geldi. Çocuklarının oyunda daha iyi bir performans sergilemesini isteyen ebeveynler, profesyonel oyunculara ödeme yaparak çocuklarının kendini geliştirmesine katkı sağlıyor. Üstelik ödenen miktar saatte 20 dolara, yani Kaliforniya’daki asgari ücretin neredeyse iki katına kadar çıkabiliyor.

Fortnite, ebeveynler ve çocuklar arasında bir bağ olarak görülüyor

Profesyonel oyuncular yalnızca çocukları eğitmek amacıyla değil, aynı zamanda ebeveynlere oyun hakkında bilgi vermek için de para alıyor. Ebeveynler, çocuklarının saatler harcadığı bir oyun hakkında daha çok şey öğrenerek çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurabileceklerini düşünüyor ve bundan dolayı eğitim almayı tercih ediyor.

Çocuğu ve kendisi için profesyonel oyuncu tutan bir ebeveyn, The Wall Street Journal’a verdiği bilgilere göre sadece bir hafta içerisinde eğitimin meyvelerini almış. Ebeveyn, söylediğine göre yedi gün içinde ilk galibiyetini almış ve eğitim gören diğer ebeveynlerden kendisine tebrikler gelmiş.

Ebeveynlerin böyle bir eğitim için ödeme yapmasını yanlış gören birçok kişi var, ancak şu bir gerçek ki sadece oyun olarak gördüğümüz şey aslında çok farklı amaçlarla da kullanılabiliyor.

Kaynak