Fortnite Dunya Kupasi 1

Fortnite Dünya Kupası: Epic 1000’den Fazla Hile Yaptı

ESpor’taki bütünlüğü korumak için, Epic Games Fortnite turnuvalarını yakından izlemekte. Fortnite Dünya Kupası’nın ilk haftasında, şirket, 196 ödül de dahil olmak üzere toplam 1.221 hile yapan oyuncu yakaladı.

Epic Games’in Yapacak Çok Şeyi Var

İlk haftadaki hilecilerin sayısı neredeyse rekor kırıyor. Bunu engellemek için, Epic oyunları yakından kontrol ediyor ve sahtekarlığı kanıtlanabilecek herkesi cezalandırıyor. Cezalar geçici engellerle ilgili uyarılardan Fortnite’den ömür boyu engellere kadar uzanıyor.

Fortnite Dünya Kupası

Dünya Kupası’nın ilk haftasında Epic aşağıdaki hileleri belirledi ve uygun cezalar verdi:

1.163 oyuncu, birkaç Dünya Kupası bölgesine katıldıkları için 14 gün boyunca turnuvalardan dışlandı. Buna ödül kazanan 196 oyuncu da dahildir. Bu fiyatlar geri çekilecek.

48 oyuncu 14 gün boyunca hesap paylaşımı nedeniyle yasaklandı.

Takım düzenlemeleri için 8 hesap bloke edildi. Bir hesap kalıcı olarak engelleniyor, çünkü yarı finalde hile yazılımı kullanıldı. Bu hile oyun sırasında beş dakika içinde tespit edildi.

Bir hesap 72 saat askıya alındı, çünkü rakiplerin puan kazanmaması için bir maç kaybedilmeden önce İnternet bağlantısı kesildi. Bu uygulama muhtemelen birkaç oyuncu tarafından kullanılmıştır, ancak Epic Games henüz otomatik olarak tespit edememiştir.

Epic, çeşitli hileleri otomatik olarak algılamaya çalışıyor. Ayrıca, turnuva oyunlarının tekrarları rastgele örneklemeyle elle gözden geçirilir. Söz konusu kumarbazlar, dolandırıcıları da çevrimiçi veya oyun içi iletişim formu aracılığıyla bildirebilirler. Ancak Epic, yalnızca somut kanıt içeren mesajların buna göre değerlendirilebileceğini belirtiyor.