Ford elektrikli otomobil

Ford elektrikli otomobiller 11 milyar dolar yatırım yapacak

Ford, elektrikli otomobillere ve elektrikli otomobil teknolojilerine gelecek 5 sene içerisinde 11 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu devasa yatırım, otomotiv devinin elektrikli otomobil sektöründe yüksek konumlara yerleşmesine yardımcı olacak.

Geleceğin teknolojilerinden birisi olan elektrikli otomobillere otomotiv devi Ford, devasa bir yatırım yapacağını duyurdu. Şirketin yönetim kurulu üyesi Bill Ford tarafından yapılan açıklamaya göre Ford’un gelecek 5 sene içerisinde elektrikli otomobillere ve elektrikli otomobil teknolojilerine 11 milyar dolar yatırım yapmasına karar verildi. Bill Ford, şirketin aynı dönemde toplamda 40 hibrit ve elektrikli otomobil modeli üretme planı bulunduğunu da açıkladı.

Ford elektrikli otomobil

Tesla’ya rakip olacak

Şu an elektrikli otomobil modelleriyle sektörün en üst konumunda Tesla Motors bulunuyor. Ford’un böylesine büyük bir yatırım yapması ve 40 yeni modeli satışa sunacağını paylaşması, şirketin gelecek senelerde son derece aktif olacağının ve belki de liderliği Tesla’dan alabileceğinin göstergesi. Şimdilik elektrikli otomobil teknolojisinin sürücüsüz otomobil teknolojisiyle birlikte kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı, ancak Ford’un bu konuda da çalışmalarının olduğu biliniyor. Bundan dolayı gelecek senelerde iki teknolojinin de birlikte kullanılacağı söylenebilir.