firefox monitor

Firefox Monitor İle Hesaplarınızın Çalınıp Çalınmadığını Öğrenin!

Güvenlik konusu her geçen daha bir önem kazanırken, bir yandan da bu konu sık sık  gündeme geliyor. Güvende olup olmadığımız sorusuna ise Firefox’un popüler veri güveliği hizmeti ile yanıt arıyoruz.


Büyük bir sorun hâline gelen güvenlik konusu; Kişisel verilerin güvenliği konusunda yetersiz olan kuruluşlar nedeni ile bu veriler kötü amaçlı kişilerce ele geçirilip; ücret karşılığında satılmasına yol açıyorlar. Ya da ele geçirilen bu verilerde ki bilgileri değiştirip kullanıcıların ellerinden tamamen alabiliyorlar.

firefox monitor 1

Mozilla, Firefox, kullanıcılarını veri ihlaline uğramış bir siteye girdiğinde uyarıyor, bu site içerisinde kişisel bilgilerini paylaşmamalarını da öneriyor. Ayrıca kişisel bilgilerinizin daha öncesinde ele geçirilip geçirilmediğini görmemizi sağlayan Firefox Monitor platformunu, ücretsiz olarak sunuyor.

Firefox Monitor platformu, satın alarak elde ettigi verileri, kütüphanesinde ki verilere ait e-posta adresleri ile ilişkilendiriyor. Firefox Monitor’ün de sizden sadece e-posta adresinizi yazmanız isteniyor. Sonrasinda ise platform, geniş veri ihlali kütüphanesinde e-posta adresinizin karıştığı veri ihlallerini anında size sunuyor.

firefox monitor 2

E-posta adresiniz ile karıştığı ihlal ve bilgilerinizin ele geçirildiği veri ihlalleri detaylı bir şekilde gösteriliyor. Veri ihlalinin; gerçekleştiği, kaç hesabı etkilediği ve ne gibi verilerin ele geçirildiği bir bir listeleniyor.

firefox monitor 3

Şayet “Şimdilik Her Şey Yolunda” yazısı ile karşılaşırsanız; hesaplarınız güvende olduğunu anlayabilirsiniz. Şayet karşınıza e-posta hesabınızın karıştığı veri ihlalleri çıktıysa, veri ihlali gerçekleşen platformlardaki hesaplarınızın şifrelerini değiştirmeniz gerekecektir.

Şayet e-posta adresinizin başka bir veri ihlaline karışması halinde Firefox Monitor tarafından bilgi almak istiyorsanız, sayfanın orta kısmında bulunan “Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.

firefox monitor 4

~Verilerinizi korumak için bilgiler.

Mozilla’nın bu yararlı uygulamayı ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunması gerçekten bizleri mutlu ediyor. Şayet hesaplarınızın veri ihlaline uğrayıp uğramadigini öğrenmek istiyorsaniz buraya tıklayabilir veya Firefox Monitor platformuna geçiş sağlayabilirsiniz.