mozilla shows how to keep firefox default browser during windows 10 upgrade video 490832 2 1

Firefox, hacklenmiş sitelerde kullanıcılarını uyaracak

Mozilla Firefox, internetin güvenli bir şekilde kullanılabilmesine katkı sağlayacak yeni sistemini tanıttı. Detaylar yazımızda.

Kullanıcılarının güvenliğine önem veren Mozilla Firefox, yakın tarihte hacklenmiş olan sitelere girmeden önce iki kere düşünmeniz konusunda uyarıda bulunacak. Web tarayıcısı Have I Been Pwned isimli platformla birlikte çalışarak son günlerde hacklenen web siteleri konusunda kullanıcılarını uyaracak. Bu özelliğin geliştirilmesi için Have I Been Pwned ile birlikte çalışılması yerinde bir karar olmuş, çünkü bu platform e-posta adreslerinin ve kullanıcı isimlerinin ele geçirilip geçirilmediğini kontrol edebilen köklü bir sisteme sahip. Buradaki bağlantıdan siteye ulaşabilir ve siz de kendi hesaplarınızın kontrolünü yapabilirsiniz.

have i been pwned password website

Mozilla’nın bu özelliği henüz resmi olarak kullanıma sunulmadı ve deneme aşamasında. Ancak web tarayıcısının eklentileri arasında özelliği bulabilir ve deneme aşaması boyunca kullanabilirsiniz.

Geçtiğimi günlerde tanıtılan ve Google Chrome’dan 2 kat hızlı olduğu iddia edilen yeni tarayıcısıyla dikkatleri üzerine çeken Mozilla, kullanıcı sayısını ciddi oranda yükseltebilecek yenilikleri art arda duyuruyor.