Simge Barankoğlu

Fenomen Simge Barankoğlu Gözaltına Alındı

Instagram’da 635 bin takipçisi bulunan 23 yaşındaki Simge Barankoğlu, “Örümcek korktun mu, yılan korktun mu?” diyerek ünlenmişti. Ünlü Fenomen ülkemizde satışı yasak olan elektronik sigaraların (e-sigara) reklamını yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.


İzmir’de yaşayan Simge Barankoğlu, bir yıl kadar önce fenomen olmuş ve hatta Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’a konuk olmuştu.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığı yetkililerince yapılan açıklama şu şekilde idi.

“E-sigaranın içeriği geleneksel sigara ile benzerdir. Söylenmiş olduğu gibi ‘sigaradan daha az zararlı’ olduğuna dair sağlam bir kanıt sunabilen herhangi bir bilimsel araştırma yoktur. Oluşturulmaya çalışılan ‘daha sağlıklı’ algısı ile pazar payında muhtemel düşüş manipüle ediliyor, bir B planı olarak gelecekte sigaranın yerini alması planlanıyor ve bütün çalışmalar bunun üzerine yapılıyor.” açıklamasını yapmış olan yetkililer; Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca bugüne kadar kartuşu nikotin içeren herhangi bir elektronik sigara markası için ithalat izni verilmemiş ve ruhsatlandırılmamıştır. Dolayısıyla ülkemize sokulması ve her türlü ticaretinin yapılması yasaktır.”