Fenerbahçe ve Rovio

Fenerbahçe ve Rovio İle Sponsorluk Anlaşması Yaptı

Mobil oyun dünyasının en gözde yapımcılarından biri olan Rovio Angry Birds oyunundan sonra şimdide yaptığı anlaşmalarla gündeme gelmeye başladı. Bu kez yapım Fenerbahçe ile yeni bir anlaşma yaptı. İşte Fenerbahçe ile yapılan sponsorluk anlaşmasının detayları.

Mobil sektör hızla gelişmeye devam ediyor. Akıllı telefonların yayınlanmasından sonra bir anda dünyanın en büyük sektörlerinden biri olmayı başaran akıllı telefon dünyasıyla beraber mobil yazılım alanı da büyüme gösterdi. Tabi ki bu alanda oyunlarında en az yazılımlar kadar öne çıktığını söylemek gerekiyor. Değişen dünya ve akıllı telefon pazarında ki bu büyüme birçok yeni firmayı da ortaya çıkardı. Mobil oyun alanında ortaya çıkan bu yeni firmalardan birisi de Rovio oldu.

Mobil oyun konusunda en başarılı yapım şirketlerinden biri olarak gösterilen Rovio aynı zamanda Angry Birds oyununun da yapımcısı olarak biliniyor. Son dönemde animasyon filmleri bile gelen oyunun sonrasında yeni yapımlarını da piyasaya süren firmanın bununla beraber yeni anlaşmaları da gündeme gelmeye başladı.

Fenerbahçe ve Rovio

Markanın bu noktada son anlaşması ise ülkemizin 3 büyük takımından biriyle oldu. Fenerbahçe ile Rovio arasında yeni bir anlaşma imzalandı. Sponsorluk anlaşmasından sonra anlaşmanın detayları da açıklandı. Fenerbahçe’nin resmi sitesinden de açıklanan yeni sponsorluk anlaşmasının detayları neler? Bakalım.

Rovio İle Fenerium Anlaşması

Yapılan sponsorluk anlaşmasıyla beraber artık Fenerbahçe’nin resmi ürünlerinde Angry Birds damgasını göreceğiz. Tabi ki forma sponsorluğu olarak yapılmayan anlaşma Fenerium ürünleriyle sınırlı tutulmuş durumda. Fenerium ürünlerinde hemen hemen her üründe geçerli olacak olan sponsorluk anlaşmasıyla beraber tüm ürünlerde Angry Birds kuşlarını görmek mümkün olacak. 5 Mayıs günü sponsorluk anlaşması için imzalarında atılması bekleniyor. İmzaların atılmasından sonra yeni ürünler ise hem online satış mağazalarında hem de doğrudan store mağazalarında satışa çıkacak.

Şu an için sadece taraftar ürünleriyle sınırlı tutulacak olan yeni sponsorluk anlaşmasının ilerleyen dönemlerde ne boyutlara geleceği ise merak konusu. Rovio ile Fenerbahçe arasındaki anlaşmanın birçok ilke de imza atmış olmasıyla beraber bundan sonra yapımın başka bir spor alanında yer alıp almayacağı da bilinmiyor. Spor alanında da kendisini gösteren Rovio’nun bu alana da özel oyunlarının geleceği de yine iddialar arasında.