Farkli ATMden alinan islem ucretine indirim yapildi

Farklı ATM’den alınan işlem ücretine indirim yapıldı!

BDDK’nın yaptığı son açıklamaya göre ortak ATM’lerden yapılan farklı kartlardaki 100 TL para çekiminden alınan komisyon ücreti 2 TL 30 kuruş ile sınırlandırıldı!

ATM’lerden yapılan farklı banka kartları ile para çekim işleminde aşırı derecede yüksek komisyon ücretleri alındığından yeni bir kararla bir düzenleme yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Daire Başkanı Ahmet Yılmaz, ortak ATM’lerden yapılan para çekimlerindeki komisyon ücretinin çok fazla olmasından dolayı bir sınırlamanın yapıldığını belirtti.

100 TL Para Çekimine 2 TL 30 Kuruş Sabit Ücret!

Ahmet Yılmaz, ortak ATM’lerin günümüzde çok fazla kullanıldığını ve alınan komisyon ücretinin ciddi anlamda abartıldığını ve bir gelir kapısı olarak gören bazı bankalar var dedi. Herhangi bir bankadan 100 TL para çekimi yapıldığında alınan komisyon ücreti ve banka ücreti 10 TL’yi buluyordu. Alınan yeni karar ile bir sınırlama yapıldı ve halkın bu durumda gündeme gelen şikayeti artık çözüme kavuştu diyebiliriz.

Yeni alınan karar ile birlikte ortak ATM’lerin çok daha fazla yaygınlaşacağı düşünülürken 2 TL 30 kuruş sizce iyi bir fiyat mı?