far cry 5

Far Cry 5 Çok Daha İddialı Geri Dönüyor

En iddialı oyun serilerinden biri olan Far Cry serisine yeni bir üye daha katılıyor. Bu kez Far Cry 5 yapımı oyun severlerin karşısına çıkacak. Resmi olarak ortaya çıkan yeni serinin hakkında ilk detaylarda belli. Peki Far Cry 5 serisi nasıl bir yapım olacak? İlk detaylar neler?

Ubisoft’un sunduğu oyunlar arasında en popüler olan serilerin başında Far Cry serisi geliyor. Yayınlanan oyun serilerine bakıldığında oyun devinin en çok satan ürünlerinden birinin de yine Far Cry yapımı olduğunu görüyoruz. Yayınlandığı andan itibaren büyük oranda ilgi çeken seri ilk 4 oyununda da sunduğu yapıyla beraber kendi sınıfını oluşturmayı da başarmıştı. Açık dünya temalı oyunları aksiyon oyunlarıyla birleştiren serinin son olarak

Far Cry Primal versiyonunu gördük. Çok daha farklı bir yapı ile gelen yeni oyunda insanlık tarihinin karanlık çağları konu alınırken seri bu yönüyle bir ilk olarak değerlendirilmişti. Her ne kadar eleştiriler alıyor olsa da farklı yapısı ile yeni bir soluk getiren oyundan memnun olan Ubisoft bu seriden sonra yine farklı bir yapıda olacak olan yeni oyununu duyurdu. Marka tarafından yapılan açıklamayla beraber Far Cry 5 resmi olarak ortaya çıktı. Yeni oyunun hazırlıklarına ise çoktan başlandığı belirtildi.

 far cry 5

Far Cry 5 Tahminlerinden Daha İyi Olacak

İlk gelen bilgilere göre oyunun seri hakkında tahminlerden daha ilerde olacağı görülüyor. Aslında yapımın bir nevi özel seri oyunlara döndüğünü de söyleyebiliriz. Şöyle ki Far Cry 5 oyununda yine Primal oyununda olduğu gibi özel bir konu işlenecek. Oyunda kullanıcıların Vahşi Batı hayatını yaşayacakları belirtiliyor.

Yine açık dünya tarzında olması beklenen yapımın bu hikaye versiyonunda ek bilinen detay belirtiğimiz gibi Vahşi Batı konsepti. Bunun dışında oyunların hakkında çok bir bilgi elde edilebilmiş değil. Ubisoft tarafından da verilen bilgilere bakıldığında sadece oyunun E3 2017 kapsamında tanıtılacağının ortaya çıktığını görüyoruz. Ekstra olarak bir bilgi ise ne yazık ki yok. Fakat Far Cry 5 hakkında detaylı bilgilerin fuardan önce bile gelebileceği konuşuluyor. Yeni detaylar için takipte kalın.