SpaceX Falcon Heavy

SpaceX’in Falcon Heavy roketi nükleer bomba gücünde patlayabilir!

SpaceX’in Mars’a otomobil taşıyacak olan roketi Falcon Heavy, son derece güçlü ve büyük olmasından ötürü bir nükleer bombaya eşdeğer patlama yaratabilir. Roket tam 1.8 milyon kg TNT’nin gücüyle kalkış yapacak.

Aylar önce Tesla Roadster otomobilini Falcon Heavy ile Mars’ın yörüngesine göndereceğini söyleyen Elon Musk, bugün tüm hazırlıkların tamamlandığını ve roketin yola çıkmaya hazır olduğunu paylaştı. Yaklaşık yarım saat içerisinde havalanacak olan roket (şiddetli rüzgardan ötürü kalkış birkaç kere ertelendi) NASA’ya ait Kennedy Space Center’da 1970 senesinden beri bulunan en güçlü roket olarak tanımlanıyor. Üçü ana motor olmak üzere 27 büyük motoruyla Kızıl Gezegen’e doğru yola çıkacak olan Falcon Heavy, yakıt hacminden ve 23 katlı bir binaya eş uzunluğundan (70 metre) dolayı birçok kişi tarafından bilinmeyen, büyük bir tehlike de arz ediyor. Roket, tam 1.8 kilotonluk patlama gücüne sahip.

SpaceX Falcon Heavy

1.8 kilotonluk patlama gücüyle roket, silah sınıflandırmasında nükleer silahlarla aynı kategoride yer alıyor. Test edilen birçok nükleer silahın 1 kilotonluk patlama gücüne sahip olduğu biliniyor. Roketin büyük nüfuslu bir bölgeden kalkış yapacak olması, heyecanlandırdığı kadar “Acaba?” sorusuyla da endişelendiriyor.