falcon heavy ed 1

Falcon Heavy İçin Geri Sayım Yaklaşıyor. Bu Dönem Çok Önemli!

Dönem dönem Falcon roketleri ile ilgili haberleri sizlere iletmeye devam ediyoruz. Bu haberlerden biri de SpaceX’in Falcon 9 roketlerini başarılı bir şekilde fırlatılması ve iniş yapması haberleri oluyor.

Tekrarlanan sayısı ile haber aslında ilgisini yitirse de bu tekrarların bize göstermiş olduğu önemli bir noktanın olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Bu yıl 13. başarılı inişini gerçekleştirmesi ile beraber Falcon Heavy bu ayda ilk uçuşunu yapmaya hazırlanıyor ve resmi fırlatma gününün heyecan ile açıklanması bekleniyor.

NASA SpaceFlight’ın söylediğine göre SpaceX‘in Cape Canaveral‘daki fırlatma sahasındaki zaman tablosuna göre Falcon Heavy için en erken fırlatma vakti 29 Aralık olarak gözüküyor. SpaceX‘in fırlatma sahasını Falcon Heavy için düzenlemeye başlamadan önce fırlatması gereken bir Falcon 9 roketi daha bulunmakta. Ancak asıl Falcon Heavy fırlatmasının gerçekleşmesinden önce firmanın fırlatma alanında motorlar için bir de statik test ateşlemesi yapması gerekiyor.

Bütün bunlar aslında Falcon Heavy için en ufak bir aksilik yada hata payının olmadığını gösteren işaretler olarak karşımıza çıkıyor.