Falcon 9 roketi, talihsiz NASA fotoğrafçısının makinesini kızarttı

SpaceX’e ait Falcon 9 roketinin kalkışını görüntülemek isteyen NASA fotoğrafçısı, fotoğraf makinesini yanlış bir konuma yerleştirdi ve roketten yayılan alevler binlerce dolar değerindeki makineyi ve lensi tam anlamıyla kızarttı.


Deneyimli NASA fotoğrafçılarından birisi olan Bill Ingalls, SpaceX‘e ait Falcon 9 roketinin kalkışı sırasında oldukça talihsiz bir olay yaşadı. Roketin kalkışını görüntülemek adına, kalkış platformunun çevresine farklı açılardan roketi görüntüleyen birçok kamera yerleştiren Ingalls, kalkıştan sonra makinelerinden birisinin tam anlamıyla kızardığını fark etti. Deneyimli fotoğrafçı, kalkış platformuna çok daha yakın olan makinelerinin bulunduğunu ancak alevlerin tahmin edilemez şekilde yayılmasıyla yalnızca bu talihsiz makinenin alevlerin arasında kaldığını belirtti.

Roketten yayılan alevlerin binlerce dolar değerindeki kamerayı ve lensi saniyeler içerisinde eritmesine karşın makinenin içerisinde SD kartlar zarar görmemişti. Fotoğrafçı, makinenin alevler tarafından çevrelendiği esnada çektiği bir fotoğrafı kendi hesabı üzerinden paylaştı. İşte makinenin sonunu gösteren fotoğraf: