facebook

Facebook’un Yeni Algoritması Tehdit Oluşturuyor!

Facebook tarafından oluşturulan yeni haber akışı algoritmasının uygulanmasının ardından dünyanın dört bir yanındaki medya organlarının zor günler geçirmesine neden oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada yeni algoritmanın tüm dünya medyası için bir uyar olduğu kanısında.

Kamboçya, Bolivya, Sırbistan, Guatemala, Slovakya ve Sri Lanka’da bulunan medya kuruluşları Facebook’un yeni haber akışı algoritması sebebiyle medya kuruluşlarında gözle görülür bir düşüş yaşandı. Dünyanın en büyük sosyal medyalarından bir tanesi olan Facebook geçtiğimiz hafta yayımladığı Kaynak Keşfetme özelliği ile haber sitelerini adeta ateş hattına sürdü. Yukarıda bahsi geçen ülkelerin haber sitelerindeki trafik azalışının asıl sebebi arkadaşlarınızdan gelen gönderilerin ve haberlerin iki farklı ekranda yer alması.

Tüm Dünya Medyası İçin Sorun Teşkil Ediyor!

Twitter üzerinden farklı ülkelerdeki gazetecilerin aynı verileri paylaşması dikkat çekti. Farklı ülkelerdeki gazeteciler Facebook yeni algoritması ile birlikte ülkelerdeki haber sitelerinin trafiklerinde büyük oranda düşüş meydana geldiğini bildirdi. Bu durumun yalnızca 6 ülke için geçerli olmadığı ayrıca uzmanlar tarafından duyuruldu. Önümüzdeki günlerde Facebook’un uygulamalarının haber sitelerine etkisini hep beraber gözlemleyeceğiz.