Facebooktan WhatsAppa Sorusturma Acildi

Facebook’tan WhatsApp’a Soruşturma Açıldı

Geçtiğimiz günlerde bütün dünyada çöken ve tam olarak 1 saat kadar düzeltilmeyen WhatsApp uygulaması için Facebook soruşturma açtı. Hatırlayacağınız gibi bundan 3 ay önce yeniden çökmü olan uygulama bu nedenle 3 ay içerisinde iki kez bağlantı sorunu yaşattı. Bunun üzerine Facebook konu hakkında tam olarak bilgi sahibi olmak adına bir soruşturma başlatmayı uygun gördü.

Facebook, bundan böyle sunucularını ve çalışanlarını çok daha iyi takip edecek gibi duruyor. 1 milyarı aşan kullanıcıya sahip WhatsApp’ın tam olarak sorunsuz çalışabilmesi için gerekli her şey uygulanmakta. Geçtiğimiz gün 1 saatliğine çöken WhatsApp hakkında Singapur’daki Facebook sözcüsü, konu hakkında net bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Bunun yanı sıra sözcü, birçok ülkede 30 dakika erişim sorunu yaşanırken bazı ülkelerde 2 saati geçtiği belirtildi. Bu soruna yol açan hatanın bulunması adına Facebook tarafından soruşturma açılırken, WhatsApp’ta mesaj gönderim ve bağlanma sorununun olduğu belirtildi.

Tüm bunların yanı sıra DownDetector’un raporuna baktığımızda, kullanıcı şikayetlerinin yüzde 46’sı bağlantı sorunu, yüzde 38’i mesaj gönderim sorunundan şikayetçi. Bakalım Facebook soruşturmadan sonra ne gibi bir yol izleyecek. Bekleyip göreceğiz.