Facebook oyunlar

Facebook’a ‘oynanabilir reklamlar’ ekleniyor

Facebook, platformunda paylaşılan oyun reklamlarının reklamı görülen kişiler tarafından oynanabilmesini mümkün kılacak bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistem, oyunların satın alınmadan önce denenebilmesini mümkün kılacak ve oyuncu yorumlarını olumlu şekilde etkileyecek.

Facebook’a oynanabilir reklamlar ekleniyor. Sosyal paylaşım sitesi, oyun reklamlarını kullanıcılar tarafından oynanabilen bir içeriğe dönüştürecek sistem üzerinden çalışmalarını sürdürüyor. Yalnızca mobil oyunları ve mini oyunları kapsayan sistem, birkaç geliştiriciden oluşan bir ekiple gelişitiriliyor.

Bu sistemin Google Play’de bulunan “Satın almadan önce dene” konseptine benzerlik gösterdiği söylenebilir. Uygulama mağazası, müşterilerin memnun kalmayacakları bir oyuna ödeme yapmalarını istemediği için böyle bir sistemi kullanıma sunmayı deniyordu. Facebook ise interaktif reklamların daha fazla ilgi çekeceğini düşündüğü için oynanabilir reklamları kullanıma sunmayı hedefliyor.

Facebook oyunlar

Şirket tarafından yapılan araştırmalara göre interaktif reklamlar kullanıcıların daha fazla dikkatini çekiyor ve reklamlarda %47 daha fazla zaman geçirmelerini sağlıyor. Yani yeni sistem sayesinde Facebook’un reklam gelirlerini yükseltmeyi hedeflediğinden bahsedilebilir.